31 lis

Uoči blagdana Svih svetih i spomena svih vjernih mrtvih – Dušnog dana u srijedu, 25. listopada 2023., slavili smo svetu misu za pokojne učenike i djelatnike našeg Centra.

Sveto misno slavlje predslavio je ravnatelj Salezijanske zajednice u Žepču don Mirko Barbarić, a prigodnu propovijed uputio je đakon Mario Matijević.

Na samom početku propovijedi istaknuo je kako je lijepo vidjeti ovu zemaljsku crkvu koja se na poseban način tijekom misnog slavlja nalazi u zajedništvu s nebeskom crkvom: „Vjerujem kako su, neki više, neki manje, bili na sprovodima i u tim trenutcima iskusimo jak otpor prema tuzi i boli koju proživljavamo i u nama kao da nešto ne prihvaća smrt. Zato što smo mi stvoreni za život! Mi nismo stvoreni za smrt niti da umremo, nego da živimo.“

U nastavku je dodao kako mladi često koriste rečenicu „Idem u život“ misleći pri tome na provod, zabavu i bezbrižne trenutke. Zapitao se ipak je li to pravi život: „U prvom čitanju smo čuli kako nas sveti Pavao potiče na život bez grijeha jer smo krštenjem postali djeca Božja. Upravo tim krštenjem pozvani smo i na život djece Božje.“

Na koncu je potaknuo sve da svojim življenjem svjedoče kršćansku vjeru i teže svetom životu.

Misno slavlje glazbeno su animirali učenici našeg Centra.

Pokojni učenici i djelatnici našeg Centra za koje je slavljena sveta misa su: Ivan Antolović, Josip Antolović, Viktor Banović, Mirko Barešić, Marija Bonić, Nikola Džambo, Dejan Grlić, Dražen Jukić, Nikola Jorgić, Anto Kljajić, Marin Kopić, Mario Markanović,  Bruno Pejinović, Ana Širić i Ivan Tadić (učenici).

Ivan Babičković, Dragana Durmić, Josip Galić, Pavle Grebenar, Ivan Kuzma, Dragan Lončar, Mijo Tavra, Vitko Lupić i Tadija Martić (djelatnici).

Nadamo se kako ćemo se jednog dana ponovno susresti sretni u vječnosti!

Anamarija Matijević

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Slavljena sveta misa za pokojne djelatnike i učenike Centra | 2023.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis