Novi učenički dom u KŠC-u „Don Bosco“ – Žepče

Natječaj za prijam učenika u učenički dom traje od 19. lipnja  do  03. srpnja 2023. godine.
Prijam dokumenata za upis vršit će se u školi svakog radnog dana od 9:00 do 12:00 sati. 

Detalji o natječajnoj dokumentaciji bit će objavljeni naknadno.

Učenički dom je nova, tek izgrađena odgojno-obrazovna ustanova koja je počela primati svoje prve korisnike od školske 2021./22. godine.

Uz smještaj i prehranu, dom nudi mnoštvo sportskih, kreativnih i duhovnih sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. U domu su osigurani svi uvjeti za kvalitetan boravak i uspješan obrazovni rad učenika u sigurnom i zdravom ozračju. Svojim odgojnim djelovanjem stručno osoblje doma usmjereno je na pružanje podrške cjelovitom razvoju svih učenika koji su nam povjereni na odgoj.

Prostor učeničkog doma uređen je na suvremen način. Sastoji se od dvokrevetnih i trokrevetnih soba s vlastitim kupaonicama, moderno opremljene kuhinje i blagovaonice te prostora za zajednički boravak i učenje. Prostor doma nudi učenicima kvalitetne radne uvjete, kao i mogućnost za rekreaciju, odmor i zdrav mladenački život.

U KŠC-u „Don Bosco“ djeluju dvije srednje škole, koje nastavu izvode po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku: Gimnazija (4 godine) i Tehničko-obrtnička škola (TOŠ).

Za školsku 2023./2024. godinu u Gimnaziji planiramo sljedeće programe dostupne za upis:

 • Opća gimnazija
 • Jezična gimnazija
 • Prirodoslovna gimnazija

Za školsku 2023./2024. godinu u TOŠ-u planiramo sljedeća usmjerenja dostupna za upis:

 • Tehničar za mehatroniku (4 godine)
 • CNC programer- Računalni tehničar (4 godine)
 • Elektrotehničar (4 godine)
 • Poljoprivredni  tehničar – opći  (4 godine)
 • Elektroinstalater (3 godine)
 • Elektromehaničar (3 godine)
 • Instalater centralnog grijanja i klimatizacije (3 godine)
 • Zavarivač (3 godine)

Suvremeno opremljen učenički dom pruža priliku za kvalitetno i cjelovito obrazovanje svih mladih, a osobito onih koji dolaze iz udaljenih mjesta, imaju poteškoća s prijevozom i organizacijom vremena za učenje, pohađaju istovremeno dvije škole ili se aktivno bave športom. Naš dom je otvoren i za sve učenike koji zbog teških životnih situacija u obitelji nemaju uvjeta za kvalitetno obrazovanje.

Na temeljima don Boscovog preventivnog sustava koji počiva na tri odgojna stupa: vjeri, razumu i ljubaznosti, učinit ćemo sve da učenicima osiguramo mjesto ugodnog življenja, obrazovanja i odrastanja. Veselimo se prvim učenicima našeg doma, uz čiju pomoć ćemo ovu novoizgrađenu školsku zgradu pretvoriti u mali, topli, obiteljski dom.

Dragi roditelji, ako želite upisati svoju djecu u neke od srednjih škola koje djeluju na području Općine Žepče – posjetite nas i uvjerite se u kvalitetu koju pružamo!

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na sljedećim kontaktima:

tel. 032/888 700 – tajništvo škole
mob. 063/449 970 – don Ivan Širić (ravnatelj)
web-stranica Centra: www.kscdonbosco.ba

Facebook: KŠC Don Bosco – Obavijesti

Instagram: kscdonboscozepce

Youtube: KŠC “Don Bosco” Žepče

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis