27 velj

Riječima Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti započela je još jedna korizma. Početak korizmenog vremena započeli smo svetom misom koju je predvodio don Ivan Veriga, a propovijedao je salezijanac don Danijel Nejašmić. Tijekom mise učenici i djelatnici pristupili su i obredu pepeljanja.  

Jesmo li samo prolazna točka u ovom vremenu? Jesmo li samo prah koji vjetar  može otpuhati ili prah našega života ima neki dublji smisao? Pitanja su to koja smo čuli u propovijedi i koja pozivaju na promišljanje. Gospodin je skupio naš prah u svoje ruke, udahnuo u njega svoj život i od praha koji može otpuhati vjetar Bog stvara najsavršenije stvorenje – čovjeka. Gospodin želi da znamo da nismo samo prolazni prah, nego smo prah koji On ljubi. Ova korizma nikako ne smije biti samo vrijeme odricanja i natjecanja tko će bolje postiti, nego vrijeme za obraćenje srca, vrijeme u kojemu prepoznajemo Božju ljubav i tu ljubav poput praha prosipamo jedni drugima.

Duhovni hod kroz korizmu nastavit će se jutarnjim molitvama,  svakodnevnim svetim misama na kojima će svaki dan sudjelovati jedan od razreda, euharistijskim klanjanjem, duhovnim obnovama i dobrovoljnim prilozima koji su usmjereni za pomoć stradalima u potresu u Turskoj i Siriji.

Tim djelima, ali i svojim osobnim pokorama, radimo na osobnom obraćenju i pomirenju s Bogom i s ljudima.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Pepelnica | 2023.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis