10 sij

U srijedu, 21. prosinca 2022. godine, salezijanac don Tomislav Lukač predvodio je duhovnu obnovu za djelatnike Centra. Započeli smo zazivom Duha Svetoga, potom je uslijedio nagovor predvoditelja duhovne obnove, euharistijsko klanjanje, ispovijed i na samom kraju sveta misa.

U svom izlaganju don Tomislav je  pred nas stavio sliku Boga Stvoritelja koji je sve stvorio i od kojega sve potječe. Pozvao nas je na promišljanje o Bogu koji nije samo netko tko stvara svijet i ne brine za njegova stvorenja, nego je On  otac koji nas u potpunosti ljubi i brine se za nas kao što to čini svaki brižni otac. Mi smo njegovi ljubljeni sinovi i kćeri koji smo to postali po svome krštenju. Imajmo tu činjenicu uvijek u mislima kako bismo mogli s pouzdanjem u Boga, našega nebeskoga oca, svima pružiti ljubav i pažnju.

Nakon nagovora uslijedilo je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu, a u trenutcima tišine mogli smo pristupiti i svetoj ispovijedi. Kao vrhunac duhovne obnove slavila se sveta misa. Nakon duhovne okrjepe slijedilo je druženje i zakuska u prostorijama školske blagovaonice.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Božićna duhovna obnova za djelatnike Centra | 2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis