04 kol

Svečanost dodjele diploma za 90 maturanata naše škole upriličena je 29. lipnja 2022. godine, a započela je molitvom i polaganjem cvijeća i svijeće koje su učenici generacije položili na  Spomenik poginulim braniteljima u centru grada. Nakon toga maturanti su se u povorci sa profesorima i ravnateljstvom uputili prema školi gdje je uslijedio i  svečani program. Program  je započeo himnom Lijepa naša u izvedbi Darije Banože. Okupljenima se na početku  obratio ravnatelj Centra don Ivan Širić, riječima kako je izuzetno ponosan na ovu generaciju maturanata i  sva postignuća koja su ostvarili tijekom svoga školovanja. Uime svih salezijanaca i djelatnika KŠC-a „Don Bosco“ Žepče, zahvalio se na entuzijazmu koji su pokazali prema učenju, odnosima s profesorima, upravom škole i mlađim kolegama. Don Ivan je dodao kako se nada da će  sve na što u budućnosti naiđu uz pomoć znanja koje su u školi stekli sigurno svladati. Zamolio je da se uvijek ponašaju kao dobri veleposlanici naše škole, budu ljubazni i velikodušni prema ljudima, sanjaju velike snove i uvijek ostanu optimisti.  Poručio je da nikada ne zaborave da su u ovoj školi, Don Boscovom domu, uvijek dobrodošli. Na kraju svoga govora zaželio je da ih prati Božji blagoslov i zagovor Marije Pomoćnice!

Nakon govora ravnatelja Centra poslušali smo glazbenu točku koju je izvela naša učenica Petra Antunović.

Zatim su maturante, roditelje, profesore i sve goste  pozdravile i ravnateljice škola. U svom obraćanju čestitale su na uspjehu maturantima, poželjele im sreću gdje god ih život ponio, bilo da je riječ o nastavku školovanja ili u potrazi zaposlenja te poručile da su u našu školu, uvijek dobrodošli.

 Ravnateljica Tehničko-obrtničke škole Dubravka Jukić, je nakon govora prozvala razrednike maturanata u Tehničko-obrtničkoj školi, a ravnatelj Centra maturantima je uručio  diplome. Potom je to isto učinila i ravnateljica Opće gimnazije, Marjana Grlić, a ravnatelj Centra je uručio diplome i maturantima gimnazije.

 Darija Banoža i naši glazbenici program su upotpunili još jednom pjesmom, Dajem ti srce,  te time razgalili i srca svih prisutnih.

Osim dodjele diploma, ova svečanost je prigoda i za dodjelu  pohvalnica i nagrada onim učenicima koji su se tijekom svoga školovanja izdvajali po uspjehu. Dosadašnji pedagog Tehničko-obrtničke škole, Pero Drmač dodijelio nagrade tim učenicima. Nagrade su bile podijeljene po sljedećim kategorijama:

-učenici koji su školsku 2021./2022. godinu završili bez izostanaka,

-učenici koji tijekom cijeloga srednjoškolskog obrazovanja nisu izostali niti jedan školski sat,

-učenici koji su ostvarili prosjek 5,0 tijekom cijelog obrazovanja

 -učenici koji su školsku 2021./2022. godinu završili odličnim uspjehom-prosjek 5,0.

Svi ovi učenici primili su pohvalnice i prigodne knjige za nagradu, a pedagogu Peri Drmaču  smo zahvalili za nesebično darivanje i služenje u našoj školi, te mu zaželjeli sreću u daljnjem radu na novoj službi koju preuzima.

Osim ovih kategorija nagrađenih učenika, od ove školske godine dodjeljuje se i nagrada Giuseppe Buzzetti, za one učenike koji su pokazali izuzetno zalaganje na praktičnoj nastavi. Izabran je po jedan učenik iz svakog završnog odjela TOŠ-a, koji  su imali praktičnu nastavu, a nagradu Giuseppe Buzzetti dodijelio je brat pomoćnik, Domagoj Bešlić voditelj praktične nastave strojarske i elektro radionice. Ovu nagradu su primili učenici Nikolina Pravdić 4-a TOŠ, David Andrić 3-b TOŠ i Nikola Radić 3-d TOŠ

Nakon dodjele nagrada za postignuća učenika, načelnik općine Žepče Mato Zovko pozdravio je sve nazočne te uručio nagrade i priznanja učenicima generacije. Školske 2021./2022. učenikom generacije u Općoj gimnaziji proglašen je Zoran Jurić, a u Tehničko-obrtničkoj školi Marijana Sinanović. Riječ je o dvoje izuzetnih učenika, ljudi i kolega. Pregledajući njihova postignuća oni i njihovi uspjesi uvijek su nam bili pred očima, a razmišljajući o budućoj generaciji opet imamo njih kao model i predmet želja. Marijana i Zoran su također svojim govorima izrekli zahvale svima koji su ih bodrili i bili im oslonac tijekom školovanja, a to su roditelji, prijatelji iz razreda, profesori i salezijanci.

Kao kruna svih nagrada i priznanja dodijeljena je i nagrada „Dominik Savio“ koju prima  jedan učenik našega Centra za savjesno obavljanje školskih aktivnosti i obveza, radosno služenje i nesebično darivanje drugima. Tu je nagradu dobio učenik 3.b odjela Tehničko-obrtničke škole, Nikola Dujić, a nagradu mu je uručio ravnatelj salezijanske zajednice u Žepču don Mirko Barbarić. Nikola se također riječima zahvale obratio svima izrazivši sreću što je imao priliku biti dijete Don Boscove škole.

Jednosatni program zaključili su naši glazbenici izvedbom himne naše škole Stasaj generacijo nakon čega su svi maturanti napravili zajedničku fotografiju ispred škole.

Ova generacija maturanta u školi će ostati zapamćena po mnogim uspjesima na različitim znanstvenim i umjetničkim poljima, spremnosti na suradnju i veselom duhu. Uz riječi svetoga Franje Saleškog „Sve činite iz ljubavi, a ništa na silu“ želimo da im mudrost i dalje ostane stil življenja, i neka ih prati Božji blagoslov i sva sreća ovoga svijeta!

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Dodjela diploma maturantima 2021./2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis