29 svi

U organizaciji Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture općine Žepče 26. svibnja u KŠC-u  „Don Bosco“ Žepče organizirano je Federalno školsko sportsko natjecanje iz odbojke učenika osnovnih i srednjih škola. Na ovom natjecanju sudjelovalo je šesnaest ekipa iz četiri županije: Hercegovačko-neretvanske, Tuzlanske, Unsko-sanske i Zeničko-dobojske. Prije svečanoga otvorenja u prostorijama Centra upriličeno je izvlačenje parova. Službenom otvorenju nazočili su ispred Sportskog saveza BiH Senad Mujezinović, Školskog sportskog saveza u Federaciji BiH Amir Muminović, Vlade ZDK-a pomoćnik ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Marinko Tokić, pomoćnik načelnika Službe za društvene djelatnosti općine Žepče Ilija Barešić, predsjednik Sportskog saveza općine Žepče Vlado Lučić, ravnateljice i ravnatelji osnovnih i srednjih škola općine Žepče i predstavnici Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Žepče.

Na početku programa, nakon intoniranja himne, nazočnima se u ime domaćina KŠC-a „Don Bosco“, obratio don Mirko Barbarić te svim sudionicima natjecanja zaželio dobrodošlicu i da se ugodno osjećaju u našemu Centru.

Ispred Školskog sportskog saveza Federacije BiH sve je pozdravio  Amir Muminović zahvalivši se na odličnoj organizaciji natjecanja kao i KŠC –u „Don Bosco“ Žepče na srdačnoj dobrodošlici te istaknuo želju i nastojanje da predstavnici BiH sudjeluju na Europskom i Svjetskom školskom natjecanju.
Uime Vlade ZDK-a obratio se pomoćnik ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport  Marinko Tokić. On je svim sudionicima čestitao na dosadašnjim postignutim rezultatima, zahvalio organizatorima i domaćinima na gostoprimstvu  a sudionicima natjecanja poželio fer igru bez povreda uz što bolje rezultate.

Profesorica Mirjana Vrbić ispred organizatora, Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Žepče, zahvalila je svima koji su prepoznali školski sport kao sredstvo i početak izgradnje učenika kao kompletnih osoba i dobrih sportaša kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog natjecanja.

Osnovne škole djevojčice:

1. OŠ „Slavinovići“ Tuzla
2. OŠ „Prva osnovna škola“ Maglaj
3. OŠ„Ahmet Hromadžić“ Bosanski Petrovac
4. OŠ „Mustafa Ejubović –Šejh Jujo“ Mostar.

Osnovne škole dječaci:

1. OŠ „Duboki potok“ Srebrenik
2. OŠ „Ahmet Hromadžić“ Bosanski Petrovac
3. OŠ „Hajderovići“ Zavidovići
4. OŠ „Ivana Gundulića“ Mostar.

Srednje škole djevojke:

1. Medicinska škola „Tuzla“
2. SMŠ „Žepče“ Žepče
3. Gimnazija „ Bihać“ Bihać
4. Građevinska škola „ Jurja Dalamtinca“ Mostar.

Srednje škole muškarci:

1. MSŠ „Zavidovići“ Zavidovići
2. MSŠ „Bosanski Petrovac“ Bosanki Petrovac
3. MSŠ „Srebrenik“ Srebrenik
4. Srednja strojarska škola „Fausta Vrančića“ Mostar.

Naša škola nije imala svoju ekipu koja nas je predstavljala na ovom natjecanju, ali smo imali učenicu-predstavnicu. Ivona Vranjković, učenica III. a gimnazije, igrala je za ekipu SMŠ-a  „Žepče“.

 Učenice Katja Jurić I. a i Ivona Jukić III. b bile su tehnička podrška u organizaciji natjecanja.

Ivoni čestitamo, kao i svim ostalim sudionicima  i  želimo im puno uspjeha na budućim sportskim natjecanjima. 

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Federalno školsko sportsko natjecanje iz odbojke | 2022.

Fotografija: Maja Spajić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis