04 stu

Kestenijada je nezaobilazan događaj u svakoj salezijanskoj kući u ovo jesensko vrijeme i vrijeme kada se prisjećamo kako je don Bosco jednom prilikom podijelio svojim dječacima puno više kestena nego što je bilo skuhano vjerujući u Božju providnost. I doista, kestena je bilo za sve. Svjedoci toga događaja  rekli su tada: “Don Bosco je svetac!“

Svake godine u spomen na taj  događaj imamo tradicionalnu kestenijadu u našem Centru koja je ove godine održana u četvrtak, 28. listopada, za sve djelatnike i njihove obitelji. To je prilika da se zajedno okupimo u opuštenoj atmosferi i uz tople mirisne kestene, kuhano vino i razne druge delicije provedemo ugodnu večer u pravome obiteljskom ozračju. Kestena ni ovoga puta nije nedostajalo, štoviše bilo ga je i drugi dan za sve mlade i one koji se tako osjećaju.

Tako je u petak, 29. listopada, bila kestenijada i za njih. Osim ukusnih kestena, pjesme i veselog druženja bio je i trenutak molitve te klanjanje pred izloženim Presvetim oltarskim sakramentom.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Kestenijada 2021.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis