26 ožu

„Iskustvo bez granica“  bile su uvodne riječi članova uprave tvrtke Đuro Đaković Montaža iz Slavonskog Broda. Te snažne riječi ubrzo su i opravdali svojim izlaganjem,  prvo u prezentaciji onoga čime se bave, a nakon toga i obilaskom kroz vlastitu školu  i postrojenja unutar tvrtke. Dugogodišnja tradicija, visoki standardi kvalitete, znanje i iskustvo mogli su se vidjeti u svakom dijelu postrojenja – zgradi uprave, bravarskoj radionici, elektroradionici  i školi za obuku i prekvalifikaciju novih zavarivača, bravara/montera i cjevara. Tri sata druženja s najstručnijim ljudima uz srdačno gostoprimstvo u mnogima od nas ostavilo je dojam kao da smo i sami članovi ove velike obitelji, a s razlogom možemo nadati da će neki od nas to u budućnosti i postati. Upravo je to i bio razlog našeg posjeta.

Naime, uprava tvrtke organizirala je ovaj posjet kako bi našim učenicima struke elektromehaničari/elektroinstalateri i zavarivači/instalateri centralnog grijanja, predstavila svoju djelatnost u području izgradnje i montaže te omogućila zapošljavanje uz prethodno odgovarajuće osposobljavanje u njihovim školama i radionicama.  Po završetku obilaska učenici su imali mogućnost iznijeti svoje dojmove te dobiti informacije o mogućnostima zapošljavanja.

Gostoprimstvo kojim smo dočekani imamo priliku i uzvratiti s obzirom na to da će uprava te iste tvrtke uskoro doći u posjet našem Centru kako bi učenicima i njihovim roditeljima detaljnije predstavili uvjete zapošljavanja.

Osim stručnog dijela, stigli smo obaviti i kupovinu u trgovačkom centru Colosseum u Slavonskom Brodu gdje smo napunili baterije te se u ugodnom raspoloženju i uz izvornu pjesmu zaputili natrag u Žepče.

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE