22 lip

„Gotovo je!“ rekao je don Danijel Vidović i tako započeo svetu misu zahvalnicu u petak 16. lipnja kada je završila nastava u našoj školi. Gotovo je sa svim školskim obvezama, ali preko raspusta ne trebamo se raspustiti, nego samo odmoriti od školskih obveza. Danas, ovdje u školi, na svetoj misi zahvaljujemo Bogu na svim darovima koje nam je darovao tijekom školske godine. „To pak blago imamo u glinenim posudama da izvanredna ona snaga bude očito Božja, a ne od nas.“ (2 Kor 4,7) To dano nam blago trebamo čuvati i njegovati, a ne puštati se užicima duše i tijela. Ako nas nešto sablažnjava, to odbacimo od sebe. Ne dajmo da nas vode poroci. Ostanimo s Bogom blizu, milost umnažajmo, neka nas Bog vodi i u idućoj školskoj godini i dovede još spremnije za nove pobjede kojih je u ovoj školskoj godini bilo dosta.

Prije blagoslova don Milan Ivančević, ravnatelj Centra, zahvalio se svim salezijancima, asistentima, vodstvu škole, pomoćnom osoblju, salezijanskim suradnicima, profesorima, osobito voditeljima sekcija i dodatne nastave, svim učenicima, a posebno onima koji nisu izostajali s nastave, koji su sudjelovali u izvannastavnim aktivnostima, školskim sekcijama i projektima, onima koji su ove školske godine ostvarili velike uspjehe na natjecanjima kao i onima koji su bili sudionici organizacije natjecanja kojima smo bili domaćini. U povijesti Centra ove godine ostvareni su najzapaženiji rezultati na tom području. Posebno se zahvalio i  razrednicima te majstorima u školskoj radionici.

Slijedilo je  uručivanje nagrada učenicima bez izostanaka, a to su:

 

Opća gimnazija

 1. Petra Lovrić, I. a
 2. Tea Pervan, I. b
 3. Marko Sović, I. b
 4. Josipa Matijević, II. a
 5. Ivan Relotić, II. b
 6. Klara Dunđer, II. b
 7. Petar Karatović, III. a
 8. Alen Šimić, III. b
 9. Anamarija Matijević, IV. a
 10. Ivona Prlić, IV. a
 11. Kristina Jozić, IV. b
 12. Darko Matijević, IV. b
 13. Klara Vidović, IV. b

Tehničko-obrtnička škola

 1. Ivan Abramušić, 1. m
 2. Jakov Antolović, 1.b
 3. Ivan Marinović, 1. b
 4. Nikola Šimunović, 1. b
 5. Josip Tokić, 2. m
 6. Ivan Travančić, 1. d
 7. Andrej Perković, 1. d
 8. Goran Pažin, 1. m
 9. Leo Perković, 1.m
 10. Robert Markanović, 1. a
 11. Jelena Martinović, 1. a
 12. Anton Slišković, 2. b
 13. Ivan Pranjić, 2. b
 14. Mario Zvijerac, 4. m
 15. Nikola Kajić, 3. b
 16. Igor Martinović, 3. b
 17. Petar Karimović, 3. b

Pretkraj misnog slavlja učenici prvih razreda (Robert Mandić i Tea Pervan, Nikolina Mihaljević i Stjepan Jozinović) izrekli su zahvalu pedagoginji Opće gimnazije Tanji Tomas.

Sveto misno slavlje, koje je uveličao naš školski zbor,  završili smo pjesmom “Zahvali srcem prepunim”.

Ove školske godine još se jednom vidimo s maturantima 22. lipnja u 17:00 sati ispred spomenika poginulim braniteljima gdje počinje okupljanje, a u ponedjeljak 26. lipnja u 9:00 sati je podjela svjedodžbi za niže razrede.

Tanja Slišković

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis