31 ožu

U petak, 22. ožujka 2024.godine u KŠC-u „Don Bosco“ održana je humanitarna akcija pod nazivom „Večera siromaha“.

Akcija kojom se prikupljaju novčana sredstva za pomoć misijama. U prostoru oratorija organizirana je večera siromaha koja se održava tradicionalno svake godine u vrijeme Korizme. Za sve sudionike pripremljena je večera s tradicionalnim jelima, prodajnom izložbom: sapuna, krema, svijeća… Na večeru koju su organizaciji KŠC „Don Bosco“ i Udruženje salezijanaca suradnika bili su pozvani svi djelatnici škole i svi Žepčaci.

Svoj doprinos organizaciji najviše su dali pastoralno vijeće škole, prof. Marijan Spajić i s. Mirjam te uz pomoć salezijanaca, profesorice Tanje Slišković i nekoliko učenika škole. Nesebičnu pomoć su pružile i psihologinja Ivana, knjižničarka Darija i profesorica Slavica.

Ove godine novčana sredstva koja su prikupljena idu za pomoć misije Benin i izgradnju bolnice za djecu, projekt vodi naša Žepčanka s. Dorotea Dunđer. Gosti su imali priliku ostaviti svoje priloge za misiju po želji. Večera i prodajna izložba za cilj su imale prikupiti dobrovoljne priloge za misiju.

Uvod u večeru, bila je molitva i blagoslov koje je izrekao don Mirko Barbarić, ravnatelj salezijanske zajednice u Žepču, nakon čega su se gosti mogli poslužiti tradicionalnim specijalitetima: koprivom, palentom, pogačom, pitom maslanicom, tradicionalnim kolačima, čajem… Po završetku profesor Marijan Spajić prikazao je prezentaciju o misiji Benin te su prikazani i kratki filmovi o ovoj misiji.

Najsvečaniji dio ove večeri bila je molitva i klanjanje u kapelici pred izloženim presvetim oltarskim sakramentom. Trenutak pjesme i molitve uputili smo Bogu za Benin i izgradnju bolnice.

Svatko od nas može i treba biti misionar. Djela puna ljubavi, pažnje, milosrđa mogu promijeniti, pomoći, uljepšati nekome život. Zapamtite „Naše malo nekome znači puno!“

Pomažite jedni drugima i bit ćete nagrađeni jer dobro se dobrim vraća.

Učenica Ivona Perković 2.a TOŠ

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Večera siromaha | 2024.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis