12 ožu

Predstavljanje Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT-a), sveučilišta iz Osijeka, Prehrambeno tehnološkog fakulteta iz Osijeka (PTFOS-a) i studijskih programa Sveučilišta u Slavonskom Brodu organizirano je u srijedu, 6. ožujka 2024. godine, za treće i četvrte razrede Gimnazije i treće i četvrte razrede Tehničko-obrtničke škole (četverogodišnji program).

 Uvodne pozdrave uputio je ravnatelj Centra don Ivan Širić, zatim su uslijedile prezentacije navedenih fakulteta. Osječko sveučilište predstavili su naši bivši učenici mag. ing. el. Ružica Kljajić (FERIT) i dr. sc. Antun Jozinović (PTFOS), dok je Sveučilište u Slavonskom Brodu predstavio dr. sc. Hrvoje Sivrić. U promociji fakulteta pomogle su im i druge kolege s fakulteta predstavljanjem štandova i  promotivnih materijala.

 Ovom prigodom učenici su dobili mnogo korisnih informacija o studijskim programima na promoviranim fakultetima, upoznali se s ponuđenim smjerovima za upis na prvu godinu, mogućnostima zaposlenja nakon završetka ovih studija te općim informacijama važnim za studente koji se  odluče studirati u Osijeku ili Slavonskom Brodu.

Nakon izlaganja učenici su mogli razgledati izložbene štandove te pitati sve što ih zanima vezano za upis, organizaciju nastave i rad na fakultetima. Vjerujemo da će i ovo predavanje ohrabriti naše učenike da donesu najbolju odluku u izboru svoga studija.

Gostima zahvaljujemo na uloženom vremenu i trudu kako bi se maturantima omogućio što kvalitetniji i perspektivniji odabir na ovom, za njih jako važnom, životnom raskrižju.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Prezentacija fakulteta | 2024.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis