15 velj

U četvrtak, 8. veljače 2024., u trofejnoj dvorani Katoličkoga školskog centra „Don Bosco“ u Žepču upriličena je promocija knjige „Vareške suze“ autorice Grete Filipović u organizaciji HKUD-a „Naša baština Globarica“ i KŠC-a „Don Bosco“ Žepče. O knjizi su govorili Brane Vrbić, Ilija Orkić, Zrinka Mandurić, Mario Andrić te sama autorica Greta Filipović.

Ispovijest je ovo žene silovane u ratu te svjedočanstvo o ratnom stradanju hrvatskoga naroda vareškoga kraja. Autorica je u knjizi hrabro progovorila o strašnom zločinu čija žrtva je bila, ogolila je dušu, izložila se u potpunosti, a cilj joj je bio ohrabriti i druge žrtve ovakvih zločina da progovore i bore se za istinu i pravdu. Želja autorice, kako je sama kazala, jest da ova knjiga dospije u svaku katoličku kuću i da ono što se dogodilo i što je napisano u knjizi bude ohrabrenje i poticaj svim žrtvama. Hrabrost, snaga i ustrajnost ove žene zaista je nesvakidašnja, a potresno svjedočanstvo nas ostavlja bez riječi.

Nazočni su mogli uživati u glazbenom nastupu Helene Ilić u pratnji Matea Murlina te u izvedbama Marte i Lucije Grlić. Također su mogli razgledati izložbu nagrađenih slika s natječaja i likovne kolonije „Marija Bonić“ u Globarici

Snježana Vrbić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis