05 stu

U četvrtak, 26. listopada, održana je utemeljiteljska sjednica Vijeća roditelja učenika našega Centra.

Vijeće roditelja tijelo je koje predstavlja glas svih roditelja učenika Centra i čini vezu Centra s društvenom sredinom, dok njegovim radom upravlja izabrano rukovodstvo. Sjednicu  su vodile ravnateljica Gimnazije Marjana Grlić i psihologinja Ivana Spajić, a raspravljalo se sljedećim točakama dnevnog reda:

– izbor rukovodstva Vijeća roditelja

– izbor predstavnika iz reda Nastavničkog vijeća

– izviješće predsjednice Gordane Đuzel o radu Vijeća roditelja u prošloj školskoj godini

– razno.

Odlukom većine članova Vijeća u rukovodstvo Vijeća roditelja za školsku 2023./2024. godinu izabrani su gospođa Božana Antunović Markanović u ulozi predsjednice Vijeća, za njenog zamjenika izabran je gospodin Ivica Lovrić, dok je gospođa Ivanka Jukić izabrana  za tajnicu Vijeća roditelja.

Iz reda Nastavničkog vijeća Gimnazije u Vijeće roditelja predložena je prof. Marica Jukić koja je jednoglasno izabrana, a iz reda Nastavničkog vijeća Tehničko-obrtničke škole u Vijeće je predložen  prof. Saša Grozdić koji je također jednoglasno izabran.

Prošlogodišnja predsjednica Vijeća roditelja gospođa Gordana Đuzel informirala je nove članove Vijeća o poduzetim mjerama vezano uz probleme prijevoza učenika te je predložila i novoizabranom Vijeću da nastave započete pregovore s odgovornim osobama kako bi se poboljšali uvjeti prijevoza učenika srednjih škola. Također  je rečeno i na koji način je Vijeće običavalo raditi, sastajati se i sl.

Roditelji su informirani kako Vijeće roditelja funkcionira kao samostalno tijelo i da se može sastajati onoliko puta koliko smatra potrebnim. Roditelji su pohvalili rad psihološko-pedagoške službe škole u smislu praćenja učenika,  osobito kroz obvezne osobne razgovore sa psihologom/pedagogom škole na početku školske godine kao i mogućnost učenika za osobni razgovor kad god za to osjete potrebu.

Roditelji su još istaknuli i problem ovisnosti koji je sve više prisutan i u našoj sredini i pohvalili predavanje prof. Buljan-Flander koje je nedavno organizirano u našem Centru. Ukazali su na  potrebu da se o temi ovisnosti sve više govori na satima razredne zajednice, ali  i na predavanjima koja bi bila organizirana za sve roditelje.

Čestitamo novoizabranom rukovodstvu i radujemo se zajedničkoj suradnji za izgradnju što bolje škole za sve naše učenike.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Sjednica Vijeća roditelja | 2023.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis