19 lis

Dana 16. listopada 2023. učenici 3. d odjeljenja, smjer zavarivač, u pratnji nastavnika praktične nastave Ivana Kresića posjetili su poduzeće Ćosićpromex d.o.o. Usora.

Poduzeće Ćosićpromex d.o.o. bavi se proizvodnjom i montažom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova. Ovaj posjet učenici su imali u sklopu terenske nastave s ciljem stjecanja novih znanja i iskustava u konkretnim uvjetima rada zavarivača. Učenike je dočekao mag. ing. mech Ivan Vrbić, nekadašnji učenik KŠC-a „Don Bosco“  Žepče. Na početku posjeta učenicima je predstavljeno poduzeće i projekti koji su izvođeni i koji se trenutačno izvode u proizvodnoj hali. Većinu prozivoda koje poduzeće proizvodi poslije i montira na terenu u BiH, ali i širom EU. Uz projekte učenici su imali priliku vidjeti i važeće ateste za zavarivače koji su potrebni za rad u poduzeću. Nakon toga uslijedio je obilazak proizvodne hale i kompletnog proizvodnog procesa koji uključuje nabavku materijala, skladištenje, sječenje, motanje, bušenje, pjeskarenje, sastavljanje, zavarivanje, bojanje i naposljetku pakiranje i transport metalnih proizvoda. Naglasak prilikom obilaska bio je na zavarivanju, gdje su učenici mogli vidjeti konkretne primjere u kojima zavarivač obavlja radne zadatke. Na kraju posjeta kroz razgovor s djelatnicima poduzeća dobili su ohrabrenje i poticaj za daljnje stjecanje znanja u struci te im je ukazano na veliku potrebu za kvalificiranim zavarivačima.

Ohrabreni ovakvim porukama, zahvaljujemo poduzeću Ćosićpromex na ukazanom gostoprimstvu i odvojenom vremenu i radujemo se budućim posjetama i eventualnim suradnjama.

Ivan Kresić, nastavnik praktične nastave

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Terenska nastava učenika 3.d | 2023.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis