19 lis

Dana 13. listopada 2023. godine prvi razredi Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ Žepče išli su na jednodnevno studijsko putovanje u Đakovo, Kopački rit i Osijek.

Najprije smo posjetili Đakovo, točnije Državnu ergelu Đakovo. Tu smo poslušali kratko predavanje o konjima lipicancima na kojem nam se pridružio jedan konj lipicanac, koji se slobodno šetao po dvorani za konje, a pratio nas i tijekom obilaska ergele, gdje smo vidjeli i ostale konje.

Potom smo se zaputili u Park prirode Kopački rit, koji nam je ponudio ljepote prirode u kojima smo, zahvaljujući lijepome vremenu, mogli uživati. Prolazeći šetnicom koja se proteže kroz jedan dio parka, mogli smo naučiti mnoštvo novih stvari i otkriti nove zanimljivosti koje su se nalazile ispisane na pločama duž šetnice. Na jezeru Sakadaš, ujedno i kraju šetnice, nalazilo se pristanište za male turističke brodove u koje smo se ukrcali. Tijekom vožnje brodom poslušali smo kratko, ali poučno predavanje o jezeru, životinjama i cijelom parku. Sa završetkom vožnje ujedno je i završio naš obilazak parka te smo se po iskrcavanju iz brodova svi zaputili prema autobusima.

Zatim smo posjetili Osijek, grad koji nas je uz lijepo i sunčano vrijeme dočekao svojim ljepotama. Najprije smo posjetili restoran u kojem nas je vrijedno osoblje dočekalo s predivnom hranom. Tu smo zajedno ručali, a nakon ručka započeli smo obilazak grada. Pošli prema Perivoju hrvatskih velikana gdje smo napravili jednu zajedničku fotografiju. Potom smo šetali do prekrasnog Trga Svetog Trojstva gdje smo napravili mnogo fotografija. Svoj obilazak grada završili smo posjetom Vodenih vrata Tvrđe.

Kada smo završili obilazak Osijeka, došlo je vrijeme da se malo opustimo posjetom Portanove, velikog trgovačkog centra.

Ovo studijsko putovanje bilo je odlična prilika da se mi, učenici prvih razreda, međusobno bolje upoznamo i zbližimo.

Petar Mijatović, I. a Gimnazija

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Studijsko putovanje prvih razreda |2023.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis