08 ruj

Nova školska godina započela je 4. rujna 2023.  slavljem svete mise i zazivom Duha Svetoga za blagoslovljen početak. Misno slavlje predvodio je don Ivan Širić, ravnatelj Centra, koji je svetu misu započeo riječima: „Mi ćemo u ovoj don Boscovoj kući svakodnevno biti u odgojno-obrazovnom dijalogu i doticaju jedni s drugima, što je jako bitno za svaki život ovdje prisutan, život djelatnika i život učenika. Svjesni smo toga i znamo da to ne možemo dobro i pošteno raditi bez snage i sile odozgor. Stoga je jako važno započeti ovu školsku godinu zazivajući Duha Svetoga i moleći da nas on vodi po svojoj snazi i nadahnuću.“ U propovijedi je sve pozvao da si postavimo nekoliko važnih pitanja i pokušamo dati odgovore na njih, da otkrijemo odakle dolazimo, koji je naš životni poziv i koji je naš krajnji cilj.

Nakon svete mise svi učenici krenuli su sa svojim razrednicima na sat razrednika, a nakon toga viši odjeli i na redovitu nastavu.

Za učenike prvih razreda prvi radni dan imao je nešto drukčiji tijek. Nakon svete mise imali su priliku, kroz radionicu upoznavanja, predstaviti se u svojim odjelima i bolje upoznati jedni druge. Salezijanci don Mislav i don Mario kroz kratke isječke iz filma o don Boscu upoznali su ih sa  životom i djelom ovog velikog sveca, oca i učitelja mladih koji je svojim mladima uvijek govorio da od njih ne traži ništa drugo, samo da budu dobri i da uvijek budu veseli.

Kraj  prvog radnog dana proveli su i u obilasku škole, a u knjižnici im je prikazana prezentacija o kućnom redu, pravilima odijevanja, školskim sekcijama i osnovnim informacijama o knjižnici.

Sljedećeg dana za učenike prvih razeda organiziran je cjelodnevni izlet na Matinski vis. Zajedno s razrednicima, pedagoginjama i salezijancima pješačili su na Vis. Kroz različite igre i kviz znanja u opuštenoj atmosferi pružena im je mogućnost za još bolje međusobno upoznavanje i povezivanje, za zabavu, te bolje poznavanje Don Boscova života. Natjecateljskog žara nije nedostajalo. Odjel elektrotehničara (1. e) proglašen je pobjednikom u igrama i nagrađen jokerom, (jedan dan po izboru u prvom polugodištu bez odgovaranja za cijeli odjel). Da se isplatilo boriti za pobjedu, govorila je sreća na licima.

Zahvalni na mogućnosti međusobnog druženja, upoznavanja i lijepo provedenom danu u prirodi, svima želimo puno uspjeha i Božjeg blagoslova u novoj školskoj godini!

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Početak nove školske godine 2023. / 2024.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis