04 ruj

Zadnji dan kolovoza u našem školskom centru započeo je useljenjem nove generacije učenika u učenički dom. Starijim generacijama pridružilo se 25 novih domaša. Nakon zajedničkog ručka održan je i sastanak s roditeljima na kojem su prisustvovali ravnatelj Centra, ravnateljice škola, voditelj učeničkog doma, odgojitelji te razrednici odjela.

Na samom početku sastanka voditelj doma don Danijel Nejašmić pozvao je roditelje da razmisle zašto je Bog pozvao baš njih da dođu i upišu svoje dijete u salezijansku školu dodavši da je uvjeren da nas je sve don Bosco spojio iz određenog razloga. Također, izrazio je želju da se molitveno pratimo jer su njihova djeca postala dio oratorija koji je dom koji prihvaća, župa koja evangelizira, škola koja odgaja i priprema za život te dvorište za prijateljstvo i veselje. Don Boscova želja je odgojiti poštena građanina i dobra kršćanina i tome težimo u radu s djecom. Kada to postignemo, tada smo uspjeli u odgoju i obrazovanju. Roditelji su pozvani na zajedničku suradnju i povjerenje s odgojiteljima, salezijanskom zajednicom i razrednicima.

Već sljedeći dan domaši prvašići  dobili su priliku za zajednički dvodnevni izlet u prirodu na Matinski vis. Kroz različite igre pružena im je mogućnost za bolje međusobno upoznavanje i povezivanje, ali i za zabavu. Učenici su također kroz zabavu istražili život don Bosca i međusobno razmijenili saznanja o tome velikome svecu. Na kraju su mogli spoznati da zapravo priča o don Boscu nije završila jer i dalje živi ono što je on započeo. Pred kraj prvog dana izleta slavljena je misa u prirodi za sve prisutne domaše i odgojitelje jer je najljepša crkva zapravo „katedrala u prirodi”. 

Boravak u našem učeničkom domu nastavak je priče koju je započeo Bartollomej Garelli 1841. godine. Sada smo se sastali i sada ćemo hodati svi zajedno kako bi se priča nastavila. 

 Ana-Marija Tomić, odgojiteljica

Fotografije možete pogledati na poveznicama:

Useljenje nove generacije učenika u Učenički dom | 2023.

Izlet za prvašiće iz Učeničkog doma | 2023.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis