22 lip

Prošli četvrtak, 15. lipnja, posjetio nas je ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.

U ovom posjetu fra Tomislav obišao je naše odgojno-obrazovne prostorije i kabinete te se susreo s provincijalom Salezijanske provincije don Tihomirom Šutalom i ravnateljem Centra don Ivanom Širićem.

Bila je ovo prilika za predstavljanje našeg rada s mladima, vrijednosti kojima se vodimo u odgoju, ali i svega onoga što Centar čini i nudi za bolji odgoj i obrazovanje. No, svaki susret je i prilika za zahvalnost i vrednovanje učinjenog.

Uvjerili smo se kako Hrvatski Caritas solidarnost pokazuje konkretnim djelima i iskrenim prijateljstvom jer je upravo to učinio u našem Centru. Naime, kroz proteklu školsku godinu Hrvatski Caritas je projektom sufinanciranja prehrane mladih u Učeničkom domu potpomogao rad naše kuhinje i tako olakšao rad našeg doma.

Budući da je nepovoljna gospodarska situacija na svjetskoj razini doprinijela rastu cijena osnovnih životnih namirnica i energenata, ovaj projekt je uvelike pomogao u osiguravanju kvalitetne prehrane za polaznike doma, ali i čitavog Centra.

Napominjemo kako Hrvatski Caritas nastavlja s daljnjim aktivnostima u cilju obrazovanja djece i mladih. Zbog toga poziva sve koji žele doprinijeti financiranju i stipendiranju obrazovanja mladih da uplate svoj doprinos na račun Hrvatskog Caritasa uz svrhu uplate: „škola – mladi“.

Na koncu, svaka suradnja u dobru ljude oplemenjuje, izgrađuje, uči ih ljubiti bližnje i u njima Gospodina. Ovom prilikom zahvaljujemo fra Tomislavu i Hrvatskom Caritasu jer su prepoznali važnost ulaganja u mlade i njihov odgoj.

Anamarija Matijević

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis