01 svi

Školsko sportsko općinsko natjecanje pod nazivom „Dan školskog sporta“ organizirano je 25. i 27. travnja 2023. g. u dvorani našega Centra. Organizator ovog sportskog događaja bila je Udruga pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture općine Žepče. Na početku susreta  nazočnima se obratio Ivan Tadić, predsjednik Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture općine Žepče koji je zahvalio općinskom načelniku na pokroviteljstvu natjecanja i upravi KŠC-a na gostoprimstvu i ustupljenim terenima i dvorani te misiji OSCE-a u BiH na potpori ovog sportskog događaja. Svim učenicima zaželio je puno uspjeha i sreće te da najbolji pobijede.
Pozdravne riječi uputio je i općinski načelnik Mato Zovko koji je pozvao učenike da se aktivno uključe u rad sportskih klubova i da posjećuju sportska događanja koja se organiziraju u našem gradu. Na taj način pružit će potporu sportskim klubovima. Riječima i željom da natjecanje protekne u najboljem redu i da najbolji pobjede, načelnik Zovko otvorio je Dan školskog sporta u Žepču.

U ovom sportskom događaju sudjelovale su četiri osnovne škole: OŠ „Žepče“, OŠ „Fra Grga Martić“ Ozimica, OŠ „Begov Han“ i OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje i dvije srednje škole: SMŠ „Žepče“ i KŠC „Don Bosco“ Žepče, a natjecanje se odvijalo  u sljedećim kategorijama: odbojci, malom nogometu, šahu, košarci, rukometu i stolnom tenisu.

U kategoriji srednjih škola ekipno su najbolje rezultate ostvarile ženska i muška nogometna ekipa KŠC-a „Don Bosco“, te muška rukometna ekipa KŠC „Don Bosco“ osvojivši prvo mjesto. 

U pojedinačnim natjecanjima najzapaženije rezultate postigli su sljedeći učenici naše škole:

– stolni tenis ( djevojke) – prvo mjesto Helena Jurišić, drugo mjesto Janica Filipović

– stolni tenis (muškarci) – prvo mjesto Anto Markanović, drugo mjesto Marko Jukić

 – šah – prvo mjesto osvojili su Agata Perković i Ivano Ravnjak, drugo Klara Radić, a treće mjesto osvojili su Marija Krnjić i Anto Markanović.

Učenici naše škole sudjelovali su prošloga vikenda i na 23. sportskim susretima Katoličkih školskih centara u Bosni i Hercegovini koji su održani u KŠC-u „Sveti Pavao“ Zenica. Prvi dio susreta bio je 15. travnja za učenike osnovnih škola, dok je susret srednjih škola bio u subotu, 22. travnja 2023., a sportovi u kojima su se učenici natjecali bili su odbojka za djevojke, nogomet za muškarce, stolni tenis – mješovito i šah – mješovito. Tijekom ovih sportskih susreta natjecalo se, upoznavalo i družilo oko dvije stotine učenika. Atmosfera je bila poticajna i prožeta duhom zajedništva i prijateljstva.

Na ovim sportskim susretima najzapaženiji rezultat ostvarili su Helena Jurišić i Anto Markanović osvojivši drugo mjesto u stolnom tenisu (mješovito). Anto Markanović proglašen je i najboljim igračem turnira.

Nogometaši su osvojili su drugo mjesto u ukupnom poretku, dok su predstavnici naše škole osvojili treće mjesto u sveukupnom poretku srednjih škola.

Svim natjecateljima zahvaljujemo na sudjelovanju na proteklim sportskim događajima, a najuspješnijim učenicima i mentorima čestitamo!

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Dan školskog sporta | 2023.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis