06 ožu

Uz suradnju s poslovnim sektorom i lokalnom vlasti ove godine u školi smo organizirali prvi susret poslodavaca i naših učenika pod nazivom Školarac-poslodavac. Cilj susreta bio je razvoj kompetencija i poduzetničkog duha kod mladih. 

U okviru događaja održano je motivacijsko predavanje poduzetnika Ive Klarića o vlastitom poslovnom putu i uspjehu firme „Eagle technology“ koja djeluje na našem području.  Održana je panel-diskusija na temu „Potrebne kompetencije za današnje tržište rada“ koja je okupila regionalne poduzetnike i predstavnike vlasti i javnih institucija. Kvalitetna rasprava u opuštenoj atmosferi dala je našim učenicima odgovore na brojna pitanja te im pomogla uočiti važnost cjeloživotnog učenja, hrabrosti i ustrajnosti neophodnih za uspjeh u poslovnom svijetu. Panel-diskusija bila je tematski podijeljena u tri cjeline: gospodarska situacija, uloga i doprinos  škole u  razvoju gospodarstva i potrebne  kompetencije za razvoj poduzetništva kod mladih. Učenici su imali priliku čuti različite poslovne „borbe“ velikih i malih poduzetnika te koje su to poželjne osobine zaposlenika iz perspektive poslodavca. Zaključak ove panel-
-diskusije jest da je za uspješno zaposlenje neophodno posjedovati vrijedne moralne osobine poput iskrenosti, poštenja i odgovornosti te želju za kontinuiranim učenjem i usvajanjem novih vještina. 

Želja našeg Centra je da ovaj susret  u budućnosti postane mehanizam povezivanja predstavnika poslovnog i obrazovnog sektora, što će omogućiti prijenos znanja i iskustva i utjecati na uspješnije uključivanje učenika na tržište rada.

Zahvaljujemo predstavnicima poduzeća Alloy Wheels Jajce, Imaco Systemtechnik Usora, K-projekt, Ting, Farma Dropulja, Eagle Technology, Dental centar dr. Mostarac te Birou rada Žepče i načelniku općine Žepče na sudjelovanju te suradnji i potpori u obrazovanju i odgoju naših učenika!

U planiranje i razvoju ovog susreta bio je uključen tim profesora i djelatnika Centra koji su činili Ivan Širić, Saša Grozdić, Antonija Jukić, Danijel Nejašmić, Ivana Spajić, Slavica Jukić, Tanja Tomas, Vitko Lupić, Davor Nedić i Maja Spajić.

Maja Spajić
koordinatorica susreta

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Školarac-poslodavac | 2023.

Fotografija: Josipa Jurčević, Antea Kukolj i Marta Marijanović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis