07 ruj

U srijedu, 31. kolovoza 2022. godine, upriličen je prijam i smještaj učenika prvih razreda u učenički dom. Skupina je to od devetnaest mladića i djevojaka koji dolaze iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine – od Posavine i Usore do Hercegovine, a pridružit će se prošlogodišnjoj skupini „domaša“ ,  pa će u domu ove godine biti ukupno trideset učenika.

Tom prilikom učenici i njihovi roditelji upoznali su se s odgojiteljima, razrednicima i upravom škole. Osim upoznavanja s uvjetima i pravilima boravka u učeničkom domu, mogli su čuti i nešto više o tome što to što našu školu i učenički dom čini drukčijim od drugih odgojno-obrazovnih ustanova. To je don Boscov preventivni sustav utemeljen na vjeri, razumu i ljubaznosti. Put je to koji vodi do srca svakoga našega učenika. Želja svih nas je da to ovi mladi iskuse boraveći sljedeće tri ili četiri godine u našem domu i osjete kako je svako salezijansko mjesto prije svega dom koji prihvaća, župa koja evangelizira, škola koja obrazuje i dvorište za prijateljsko druženje.

 Nakon kratke pauze uslijedio je zajednički ručak te individualni susret odgojitelja sa svakim od roditelja. 

Započnimo ovu školsku godinu s povjerenjem i suradnjom uz zagovor don Bosca i Marije Pomoćnice na  korist i zadovoljstvo svih nas!

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Prijam i smještaj prvaša u učenički dom | 2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis