28 svi

Blagdan Marije Pomoćnice u Katoličkom školskom centru “Don Bosco” tradicionalno je proslavljen u zajedništvu svih učenika i djelatnika Centra na školskom izletu u Osovi.

Odmah po dolasku do osovske crkve slavili smo svetu misu koju je predvodio don Ivan Širić. Don Ivan u propovijedi je rekao kako je salezijanska obitelj, čiji smo i mi dio, djelo Božje providnosti i djelovanja upravo preko Marije Pomoćnice. Vjerujemo da je i salezijanska prisutnost u Žepču također Marijino djelo. Zamolimo Gospu da nam pomogne nadići sve ono što nas ograničava i sputava u životu kako bismo bili vjerni don Boscovi nasljedovatelji. Propovijed je završila mislima don Bosca, sa željom da zažive u srcima svakoga od nas.

„Uzljubite svoju nebesku Majku, utječite joj se svim srcem i budite sigurni da ćete, koje god milosti budete molili, biti uslišani, samo ako ne molite nešto na svoju štetu. Marija neka nas sve jača i vodi putem u nebo.“ (don Bosco)

Nakon mise odigrane su i finalne utakmice školskog turnira u nogometu. U susretu muških ekipa prvo mjesto osvojili su učenici 3. m odjela TOŠ-a, drugo mjesto 3. b TOŠ-a, a treće mjesto 1. c TOŠ-a. U ženskoj konkurenciji odigrana je samo jedna utakmica – učenice   Opće gimnazije protiv učenica TOŠ-a, a pobjedu su odnijele gimnazijalke. A da nisu samo učenici spremni na igru i dobru zabavu, pokazale su i razne zabavne igre u kojima su svoju spretnost i sposobnost mogli pokazati i profesori zajedno s učenicima. U svakom slučaju, smijeha i zabave nije nedostajalo. Sudionicima finala školskog turnira za vrijeme ručka uručene su medalje, a potvrdnice učenicima koji su postigli značajne rezultate na drugim školskim natjecanjima. Ručkom je završio naš izlet i druženje u kojem smo u nešto opuštenijem izdanju proveli još jedan radni i školski dan. Radujemo se i iščekujemo neke slične susrete i vesela druženja!

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Školski izlet i proslava blagdana Marije Pomoćnice | 2022.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis