26 svi

Blagdan Marije Pomoćnice za salezijansku je obitelj poseban blagdan, kada Nebeskoj Majci na osobit način želimo iskazati svoju ljubav, zahvalnost i odanost.

U subotu, 21. svibnja, uz završetak oratorija organizirana je i proslava blagdana Marije Pomoćnice za sve skupine koje djeluju pri oratoriju (animatore, dramsku skupinu, plesače, glazbenu skupinu, nogometaše, skupinu iz dječjeg boravka, mlade iz učeničkog doma), a pridružili su im se i salezijanci suradnici te roditelji i djeca koja dolaze u oratorij.
Slavlje je započelo svetom misom koju je predvodio don Ivan Veriga, a prije i za vrijeme mise je bila i prigoda za ispovijed. U svojoj propovijedi don Ivan je podsjetio da je Marija Pomoćnica za salezijansku obitelj, uz Božić i Uskrs, najveći blagdan. Ona je naša Majka, koja uvijek sluša potrebe i molbe svoje djece, kao što je to činila i na svadbi u Kani, i šapće ih svome Sinu. Stoga se uvijek trebamo pouzdati u njenu pomoć i zaštitu.
Salezijanci suradnici, treća grana salezijanske obitelji, za vrijeme svete mise  obnovili su svoja obećanja te iznova obećali da će nastaviti djelovati i raditi za dobrobit djece i mladih. Nakon misnog slavlja prvi put je uslijedila i procesija s kipom Marije Pomoćnice koji su oko našega Centra nosili animatori uz pratnju salezijanaca i svih ostalih sudionika slavlja.  Uz pjesmu i molitve nebeskoj zaštitnici procesija je završila zavjetnom molitvom i svečanim blagoslovom Marije Pomoćnice koji je podijelio don Ivan Širić.

U veseloj atmosferi i uz roštilj, u čijoj su pripremi sudjelovali i roditelji, fešta se nastavila do kasnih popodnevnih sati, a nije nedostajalo ni smijeha i igre, kako to i dolikuje don Boscovoj kući.

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Oratorijanska proslava blagdana Marije Pomoćnice | 2022.

Fotografija: Petra Antunović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis