15 svi

U utorak, 10. svibnja, naši maturanti pohađali su posljednji  dan nastave. Tim povodom na 6. školskom satu slavili su misu zahvalnicu koju je predvodio ravnatelj Centra don Ivan Širić. Slavlju svete mise nazočili su maturanti, njihovi razrednici i pojedini profesori.

U propovijedi se don Ivan obratio maturantima istaknuvši obiteljsku atmosferu naše škole, zahvalio za svaki doprinos  kojim su uljepšali i obogatili taj duh zajedništva. Rekao je gdje ima odnosa, tu bude i pitanja, dokazivanja i uvjeravanja kao i u svakoj obitelji te zamolio za oprost ako se netko osjeća povrijeđenim. Učenici su na kraju u tišini imali prigodu napisati svoju osobnu molitvu i u misi je prikazati Gospodinu.

Nakon još jedne zatvorene stranice u životu slijedi im posljednji školski izazov – matura. Iako je nastava završena, čeka ih još dosta obveza prije nego što u ruke prime svoje diplome. Iskreno im želimo da u tome budu što uspješniji, kao i u svim budućim pothvatima, te da u srcu ponesu don Boscove riječi: „Budi kao ptica koja osjeća kako se grana ljulja, ali i dalje pjeva jer zna da ima krila.“

Darija Klarić

Fotografije možete pogledati na poveznici:

Misa zahvalnica za maturante | 2022.

Fotografija: Marta Marijanović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis