19 ruj

U trofejnoj dvorani našeg Centra 15. rujna 2021. učenici prvih razreda Opće gimnazije i Tehničko-obrtničke škole dobili su upute za korištenje Google učionice. Ovu web-uslugu predstavio je profesor Antun Perić. 

U uvodnom dijelu predavanja prof. Perić objasnio je postupak prijave na službene e-adrese dodijeljene učenicima. Zatim je uslijedilo predavanje o korištenju i ponašanju u Google učionici. Učenici su mogli pratiti korake od prijavljivanja u predmet, rješavanja testova u određenom predmetu, korištenje kalendarom, upotrebu Google diska,  sudjelovanje u Google meetu, rješavanja zadaća i učitavanje dokumenata kao i mnoge druge mogućnosti koje ova platforma nudi. Osim radnji koje obavljaju učenici unutar Google učionice, rečeno je kako i profesori mogu pratiti sve učeničke aktivnosti unutar svoje virtualne učionice te prilagođavati i dodjeljivati bodove za određene zadatke. Tako je ovo predstavljanje Google učionice imalo za cilj na jednostavan način približiti učenicima nove mogućnosti učenja na daljinu.

Ipak, svima nam je želja  da nam klasična učionica bude i ostane mjesto zajedničkog rada, susreta i učenja, a  virtualna učionica korisna pomoć u radu na daljinu.

Darija Klarić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis