08 ruj

Za predstavnike obrazovnih ustanova iz dvanaest općina i gradova Zeničko-dobojske županije s početkom nove školske godine, u ponedjeljak 6.9.2021. u Zenici održan je seminar o biosigurnosnim mjerama u doba pandemije u organizaciji Instituta za zdravlje i sigurnost hrane.

Predstavljene su nove, prilagođene i dopunjene biosigurnosne mjere, pojašnjena procedura procjene sanitacije u školskim ustanovama, te  metodologija za procjenu i ocjenu biosigurnosti u školama. Posebni dio seminara je bio sačinjen od pitanja i odgovora nadležnih u svezi s procesom cijepljenja-imunizacije u svijetu i Bosni i Hercegovini.

 Cilj skupa je bio osnaživanje školskog osoblja u donošenju odluka i mjera koja smanjuju rizik od nepovoljnih događaja koji mogu izazvati širenje virusa COVID-19 kako bi se olakšalo provođenje redovne nastave.

Zaposlenici Instituta će u narednim tjednima započeti ponovni obilazak svih 108 škola s područja Zeničko-dobojske županije, te zajedno sa operativnim kriznim timom i upravom škole dogovarat će specifične mjere za svaku ustanovu.

Svakodnevnom kontrolom kritičnih točaka koje mogu dovesti do zaraze u obrazovnim ustanovama, pravovaljanim poštivanjem procedura, te kontinuiranom suradnjom obrazovnih i zdravstvenih institucija možemo doprinijeti održavanju trenutne epidemiološke situacije i smanjiti mogućnost povratka nastavi na daljinu koja je negativno utjecala na brojne elemente u odgoju i obrazovanju mladih.

Maja Spajić i Anita Pranjić

Fotografije

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis