08 ruj

U ponedjeljak, 7. rujna 2020., Katolički školski centar ponovno je odjekivao veselim glasovima mladih koji su novu školsku godinu započeli u svojim učionicama uz primjenu svih epidemioloških mjera koje su propisale nadležne vlasti.

U dvorištu škole u 9 sati slavljena je sveta misa sa zazivom Duha Svetoga za blagoslovljen početak nove školske godine. Misu je predvodio don Milan Ivančević, ravnatelj Centra i salezijanske zajednice u Žepču, a koncelebrirali su fra Josip Kapetanović, don Marinko Ivanković i don Ivan Širić. Don Milan se u propovijedi osobito dotaknuo čuvanja dostojanstva svake osobe i njegovanja zajedništva. Nakon mise slijedile su zajedničke upute ravnateljstva te su održani sati razrednika na kojima su učenici upućeni u nove uvjete rada, raspored sati, školsku satnicu i kalendar rada. Iako se ove godine suočavamo s puno promjena i odredbi, one nisu umanjile radost ponovnog susreta s dragim licima.

U 11 sati održana je svečana sjednica Nastavničkog vijeća Centra na kojoj je u mirovinu  ispraćen profesor Jozo Ćurić. U ovoj ustanovi radio je osamnaest i pol godina kao profesor računalstva i informatike  te bio zadužen za održavanje računalne mreže. Ostavio je lijep trag u ovoj ustanovi, osobito zbog spremnosti na suradnju i izgradnju pozitivnog ozračja u kolektivu. Želimo da uživa u svakom novom danu, okružen ljudima koji ga vole i poštuju te mu zahvaljujemo što je uložio svoje sposobnosti i godine života u izgradnju i napredak ove školske zajednice.

Predstavljene su i nove snage zbornice, gotovo svi bivši učenici ove škole. Svatko od njih već je utkan u život ove škole kroz sjećanja na odrastanje, priče iz školskih klupa, svoj razred i generaciju,  a sada su odgojitelji i suradnici don Bosca.

Bio je to dan pun osjećaja radosti i zahvalnosti za sve živote ove školske zajednice, a osobito mladih bez kojih ova ustanova gubi smisao.

M. Grlić

Fotografija:Marta Marijanović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis