14 srp

Mjesec lipanj bio je mjesec osobitog Božjeg blagoslova za našu provinciju.

Dvojica mlade braće don Ivan Veriga i don Pavao Špoljar zaređeni su za prezbitere, a Tomislav Lukač i Marijan Zovak za đakone. Devetorici kandidata prihvaćene su molbe za ulazak u novicijat u rujnu. Na Petrovdan, 29. lipnja, proslavili smo u Zagrebu na Jarunu zlatnu misu naših ovogodišnjih zlatomisnika don Alojza Juraka, don Marijana Rodića, don Mihaela Rodića, don Josipa Stepana i don Pavla Crnjca. Don Antun Palić, zbog zdravstvenih razloga, nije mogao doći u Zagreb pa je slavio zlatnu misu sa sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu. Srebrni svećenički jubilej su, zbog koronavirusa tek simbolično, obilježili don Izidor Lukić i don Vitomir Zečević zajedno s našim provincijalom don Tihomirom Šutalom.

U lipnju su svi naši bogoslovi pristigli u domovinu. Zbog epidemioloških mjera neko su vrijeme proveli u zajednici na Plitvicama, a nakon toga su s provincijalom don Tihomirom bili na Postirama gdje su im se pridružili i bogoslovi koji trenutno obavljaju svoju pedagošku praksu ili asistenciju, tako da ih je bilo sveukupno 26. Nedostajala su još dvojica bogoslova koji su bili spriječeni ranije preuzetim zadaćama.

Sada su bogoslovi u posjetu svojim obiteljima a nakon toga će biti raspoređeni po zajednicama u provinciji do povratka na studij. Krajem kolovoza očekuju nas obnova zavjeta te doživotni zavjeti trojice naših bogoslova – Sanjina Jurića, Marka Majića Mazula i Josipa Tafre. I na kraju, ono što posebno ohrabruje je vijest da u našu odgojnu zajednicu u Podsusedu najesen ulazi desetak novih mladića koji osjećaju da ih Gospodin poziva u “salezijanski vinograd”.

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis