14 stu

U utorak, 8. studenog, učenici prvih razreda KŠC-a uputili su se zajedno sa svojim razrednicima na studijsko putovanje u Vukovar.

Oko 9:30 stigli su u Vukovar. Prvo se slavila sv. misa, a poslije mise su u dvorani pogledali kratki film o Vukovaru, gdje im se predstavio gospodin Bendra koji je preživio Domovinski rat i ispričao im svoju priču. Nakon toga su posjetili spomen-dom u Ovčari gdje su mogli vidjeti neke od individualnih predmeta žrtava kao što su sat, osobni dokumenti, križevi, krunice, slike itd.

Posjetili su i spomen-ploču Ovčare gdje su svi zajedno uputili molitvu za žrtve umrle u tom ratu. Oko 14 sati bio je ručak u gradu Vukovaru, a oko 15 sati su se uputili ka Memorijalnom centru Domovinskog rata. Predavanje je držao vodič koji ih je proveo kroz logor, pokazao razna oružja, pa čak i ručno izrađene bombe od limkenki koje su vojnici izradili tijekom bitke. U MCDR- u učenici su imali priliku i ući u tenkove te osobno razgledati i iskusiti boravak u njima. Uz tenkove, na izložbi su bili i razni zrakoplovi, propeleri i mnogi drugi eksponati koji su uspješno spašeni i u vrlo su dobrom stanju. Zadnja destinacija koju su posjetili bila je Vukovarska bolnica. Pri samom dolasku su pogledali kratak film o Vukovarskoj bolnici i bili upućeni na razgledavanje bolnice. Spoznali pod kojim je uvjetima bolnica tada radila dok je na nju znalo padati po stotine granata dnevno.

Nakon obilaska bolnice učenici i razrednici uputili su se prema autobusima te krenuli za Žepče oko 18 sati. U Žepče su stigli oko 21:30 i svi zajedno zabavljali na Prvašijadi.

Karlo Ćoruša

Fotografija: Admir Velić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis