12 srp

Od 1. do 7. srpnja  Zavod sv. Stanislava u Ljubljani organizirao je međunarodni seminar za učitelje i nastavnike. Djelatnici Zavoda sv. Stanislava u zadnjih nekoliko godina pohađali su velik broj međunarodnih seminara. To iskustvo pomoglo im je u organiziranju programa koji je uključivao i razne aktivnosti u slobodno vrijeme što je boravak u Ljubljani učinilo ugodnijim i zanimljivijim.  Sudionici seminara bili su i naši profesori Anita Pranjić, Tanja Slišković, Siniša Markanović i Marija Kosić.

U ovim sedmodnevnim radionicama koje su obuhvaćale pet različitih područja (Reflective Approach to Teaching Physics, Outdoor Education, Drama in Education, Dialogue and Solidarity: Service Learning as a Pedagogy, Music and Choirs) naglasak je bio na metodama u kojima će učenici biti aktivni sudionici nastavnog procesa. Cilj takvog obrazovanja cjelokupni je razvoj učenika. Svako od ponuđenih područja uključivalo je šest intezivnih i interaktivnih susreta u kojima je teoretski dio bio minimalno zastupljen, a naglasak je stavljan na praktični dio u kojemu se tražilo stalno sudjelovanje onih koji su pohađali seminar. Sve radionice organizirane su u manjim grupama upravo zato da bi se postigla dinamika i intenzitet sudjelovanja. Osim izabranih radionica, svi polaznici seminara mogli su izabrati i dva izborna područja koja će im biti predstavljena.

Budući da se radilo o međunarodnom seminaru gdje su se predstavljale sve škole koje su sudjelovale, polaznici su imali priliku upoznati se s radom nekih europskih škola, ali i ostvariti kontakte koji će možda u budućnosti voditi do nekih novih suradnji.

Marija Kosić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis