14 tra

U petak, 12. travnja, u školskom oratoriju organizirana je Večera siromaha koja se svake godine priprema u vrijeme korizme.

Na večeru koju su organizirali profesor Marijan Spajić, s. Mirjam i don Branko Bendra, uz pomoć profesorice Tanje Slišković i nekolicine učenika, bili su pozvani svi Žepčaci. Večera je počela molitvom u kapelici, a nastavila se u oratoriju gdje je don Branko pojasnio za koga se prikuplja novac.

Naime, i ove godine, kao i protekle, novac se skuplja za siromašne u Gani gdje djeluje naš misionar don Ivan Stojanović. Ovaj put novac će biti namijenjen za školovanje djece koje za jednog učenika godišnje košta 100 eura. U kratkom videu predstavljen je don Ivan Stojanović. On u misijma djeluje od 1992. godine. U Gani pomaže ljudima koji još uvijek žive bez struje, bore se s nedostatkom pitke vode i stanuju u kolibicama.

Don Branko napomenuo je i kako je Papa ovu godinu proglasio godinom misija. Njegova misijska poruka „Ja sam jedna misija na ovoj zemlji i upravo zbog tog i jesam na ovom svijetu.“ upućena je mladima. U svijetu danas djeluje mnogo misionara iz naših krajeva, a zanimljiv je podatak i da je danas sve veća potreba za misijama u dijelovima svijeta u kojima su se ljudi udaljili od Boga, što najčešće podrazumijeva razvijene zemlje Europe. Don Branko istaknuo je i kako svatko od nas može biti misionar čineći mala djela ljubavi i milosrđa.

Slijedila je večera, a gosti su se mogli poslužiti pripremljenom koprivom, palentom, sirom, maslanicama, starinskim kolačima te vodom i čajem. Program je završio zabavnim kvizom u kojem su natjecatelji pokazali svoje poznavanje Biblije.

Marija Kosić

fotografija: Gabrijela Vrbić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis