03 tra

U srijedu, 3. travnja, održana je još jedna tematska sjednica za sve profesore našeg Centra. Ovaj put predavači su bili psihologinja Ivana Spajić i profesor Saša Grozdić.

Tema je bila Ocjenjivanje i vrjednovanje i ova sjednica zapravo je nastavak prošle tematske sjednice na istu temu. Ovaj out naglasak je stavljen na cjelokupno vrjednovanje rada i samoocjenjivanje. Roditelji i nastavnici od učenika najčešće zahtijevaju samo dobre ocjene, ali sami učenici na početku svog školovanja najmanje razmišljaju o ocjenjivanju. Školu doživljavaju kao mjesto upoznavanja novih prijatelja, druženja i općenito prostora i vremena opuštenog karaktera. Stoga trebamo težiti takvoj nastavi i ustrajati na pomaganju učenicima u postizanju njihovih najboljih rezultata i otkrivanju potencijala, a ocjenjivanje promatrati kao proces u kojem se vrjednuje cjelokupni rad. U tom procesu trebamo se i samoocjenjivati te pružiti istu priliku učenicima. Opisna ocjena predstavljena je kao dobar način procjene rada učenika, pogotovo u strukovnim školama gdje je takvom metodom moguće preciznije ocijeniti sposobnost izvođenja pojedinih dijelova nastavnih sadržaja. Na predavanju je predstavljena i anketa koja je pokazala kako učenici doživljavaju ocjenjivanje i u kojoj mjeri smatraju da im je omogućeno cjelokupno vrjednovanje njihovog rada i samoocjenjivanje.

Na kraju predavanja ostali profesori imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz temu sjednice, ali i dati svoj komentar i prijedlog.

Marija Kosić

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis