01 tra

U subotu, 30. ožujka 2019. godine, sudjelovali smo na 26. Federalnom natjecanju iz matematike škola koje rade po Hrvatskom nastavnom planu i programu. Domaćin natjecanja bila je Gimnazija fra Grge Martića iz Mostara, a organizator je, kao i uvijek, Udruga matematičara Ruđera Boškovića Mostar.

U konkurenciji 236 učenika iz raznih dijelova BiH, koji su se natjecali u četiri razredne kategorije, sudjelovalo je i dvanaest učenika našeg Centra koji su bili pobjednici školskog natjecanja. U pratnji učenika bili su profesori matematike Marija i Marinko Antunović.

Naši učenici ostvarili su zapažene rezultate, a posebno su se istaknula dva učenika. Zoran Jurić osvojio je četvrto mjesto u kategoriji prvih razreda te mu je nagrada i diploma izmaknula za samo 5 bodova. Za nagradu i priznanje pobrinuo se Matija Tomić koji je u kategoriji trećih razreda osvojio drugo mjesto i ostvario plasman na Matematičku olimpijadu BiH. Oba učenika pohađaju Opću gimnaziju i ovim im putem čestitamo na ostvarenim rezultatima i želimo uspjeh u daljnjem radu.

Zahvaljujemo Općini Žepče koja je financirala prijevoz učenika KŠC-a i SMŠ-a na ovo natjecanje te prijevozničkom poduzeću Jukić na ugodnoj vožnji.

Zahvaljujemo i svim našim natjecateljima na uloženom trudu i vremenu koje su izdvojili za pripreme i tako u najljepšem svjetlu predstavili svoje škole i naš Centar.

Marinko Antunović

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis