08 velj

Povodom predstavljanja salezijanske pobudnice 2019. godine u četvrtak u 14 sati u našem Centru održan je formativni susret djelatnika.

Don Angel Fernandez Artime, vrhovni salezijanski poglavar, kroz pobudnicu nam prenosi don Boscove riječi, a ovogodišnja pobudnica „I ti budi svet!“ nadahnjuje se i riječima pape Franje. Na formativnom susretu djelatnici su mogli pogledati videouradak u kojemu su izdvojene najljepše poruke pobudnice, a zatim je don Branko Bendra protumačio nekoliko onih najvažnijih i izdvojio poticajne misli. Tako je naglasio da svetost nije rezervirana samo za one koji su proživjeli posebna duhovna iskustva. Svi smo s razlogom na ovom svijetu i svoj život trebamo shvatiti kao poslanje. Trebamo težiti svetosti, a svetost znači živjeti u milosti i biti ukorijenjen u Kristu koji je snaga i u kojemu tražimo primjer. Biti svet ne znači biti savršen. I sam don Bosco dopustio je da Gospodin u njemu oblikuje srce koje odgaja. Osim toga, svetosti se možemo približiti tražeći dobrotu u drugima te ustrajanjem na cjelovitom odgoju koji ne zanemaruje nijednu dimenziju, a temelji se na vjeri. Kako bismo postigli svetost, naš svakodnevni život treba biti mjesto susreta s Bogom, trebamo moliti i razvijati plodove duha, svjedočiti zajedništvo te shvatiti koju poruku Bog preko nas želi prenijeti svijetu.

Iako videouradak o pobudnici sadrži važne poruke o svetosti, preporučuje se i čitanje punog teksta pobudnice koji se može dobiti kod don Milana Ivačevića.

Marija Kosić

Za pregled fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis