22 sij

U sklopu svoje redovne godišnje vizitacije KŠC-u u Žepču provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo održao je i sastanak s djelatnicima Centra.

Tijekom polusatnog sastanka u četvrtak, 17. siječnja, don Tihomir je govorio o našoj kršćanskoj ulozi u okruženju u kojem se nalazimo te o ovogodišnjoj salezijanskoj pobudnici koja glasi: „Svetost za tebe“. Kao učitelji i odgajatelji mladih trebamo se zapitati jesmo li onakvi učitelji kakve je Isus šapnuo don Boscu da želi i kakav utjecaj ostavljamo na mlade. U svom učiteljskom pozivu važno je da se stalno prisjećamo don Boscovih riječi te se vodimo smjernicama koje nam je ostavio. Život nema smisla ako u njemu ne izgrađujemo vječnost. Morali bismo naći snage da u beznađu u kojem se danas nalazi naše društvo pronađemo neke nove ciljeve, da pronađemo svoju svetost. Svetost za nas je biti vrhunski učitelj svojim učenicima. Dati najviše i najbolje od sebe u obrazovnom i odgojnom smislu. Naš posao je staza koja nas vodi u nebo i na njoj nas nitko ne može zamijeniti.

Osim na sastanku, djelatnici su i kasnije imali priliku razgovarati s provnicijalom budući da se u Žepču zadržao sve do subote.

Marija Kosić

fotografija: Marta Marijanović

 Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis