13 pro

Djelatnici naše škole imali su priliku sudjelovati na duhovnoj obnovi u ponedjeljak, 10. prosinca, u 17 sati. Duhvonu obnovu predvodio je don Josip Krpić, a sastojala se od predavanja, klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu, ispovijedi i svete mise.

Tema predavanja bilo je preispitivanje vlastite vjere, traženje odgovora na pitanje: Što znači vjerovati? Uskrsnuće se nudi kao odgovor na ljudsko pitanje egzistencije. Ako vjerujemo, ništa nije nemoguće. Ono što ne možemo razumjeti, trebamo vjerom prihvatiti i svojim djelima činiti da se u svijetu osjeti kršanska prisutnost jer, kako kaže sv. Jakov, što koristi ako tko ima vjeru, a djela nema. Za svijet ima nade dok ima ljudi koji su spremni surađivati s Bogom i odgovoriti na njegov poziv jer znaju da je slijediti Krista znači prihvatiti križ koji nam je dao.

Nakon predavanja slijedilo je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu u školskoj kapelici, a potom prilika za ispovijed. Duhovna obnova završena je misom koju je također predvodio don Josip. Po završetku duhovne obnove don Branko pozvao je na druženje u oratoriju.

Marija Kosić

Fotografija: Marta Marijanović

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis