01 pro

U našem Centru tradicionalno obilježavamo obljetnicu stradanja Vukovara i ostale tragične događaje Domovinskog rata koji ni nakon 27 godina nisu izgubili na značaju.

Predavanje i kratki dokumentarac za prve razrede gimnazije održale su profesorice Marinka Barbarić i Ivana Pejinović te profesorica Suzana Đuzel za Tehničko-obrtničku školu. Predavanje je prilagođeno učenicima koji teško mogu razumjeti uzroke rata i velikosrpske agresije na prostoru bivše SFRJ. Ova godina posvećena je nestalim i njihovim obiteljima kojima je odana počast i koji najviše trpe na obljetnicu stradanja Vukovara – 18. studenog. Kao priprema za predavanja poslužila je knjiga Vilima Karlovića “Preživio sam Vukovar i Ovčaru“ u kojoj živi svjedok tragičnog stradanja Vukovara govori o Božjoj ljubavi i oprostu. U ožujku ove godine braniteljske snage HVO-a Žepče organizirale su predavanje na kojem se moglo čuti svjedočenje Vilima Karlovića. Njegova knjiga mijenja pogled na Domovinski rat i stradanja Hrvata. Govori o mogućnosti oprosta krvnicima i pomirenju koje je moguće samo uz Boga.

Svi smo pozvani krenuti tim putem jer kako Majka Terezija kaže: „Više ljudi u svijetu je gladno ljubavi i poštovanja nego kruha.“ , pa pokušajmo ugasiti tu glad.

Ivana Pejinović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis