13 ruj

Svjedočimo kako je posljednjih godina sve manje i manje učenika, no naša kvaliteta obrazovanja ipak ne jenjava. Tako je ove godine priliku da iskuse tu kvalitetu dobilo 98 novih učenika, prvaša.

Prvaši su sa svojom školskom godinom 2018./2019. započeli u ponedjeljak 3. rujna u 9 sati sv. misom u školskoj kapelici zajedno sa svim starijim razredima. Nakon mise uslijedila je tradicionalna podjela rasporeda te kratki obilazak Centra s razrednicima.

Prva dva dana svojeg srednjoškolskog obrazovanja u našem Centru prvaši su proveli upoznavajući se s radom, osobljem i pedagogijom Centra. U utorak 4. rujna učenicima su se predstavili i obratili salezijanci koji žive u ovoj zajednici, a rukovode Centrom. Kratko obraćanje i poruke ohrabrenja imali su i ravnatelji i pedagozi Opće gimnazije i Tehničko-obrtničke škole. Upoznali smo naše nove nade sa školskim pravilnikom te smo im približili bogatu paletu aktivnosti predviđenih u ovoj školskoj godini. Pogledali su i film o don Boscu. Ekranizacija života ovog velikog sveca Katoličke crkve bila je praćena pojašnjenima voditelja oratorija don Branka Bendre kako bi bolje shvatili veličinu don Boscove ljubavi i skrbi za mlade. Dan je završen veselom igrom u školskoj dvorani koju su organizirali animatori starijih razreda.

Drugi dan svojeg uvoda u nastavu novi učenici su pogledali film do kraja te se fotografirali za školski dosje koji će pažljivo pratiti sve njihove aktivnosti u budućem obrazovanju. Prelazak iz osnovne škole u srednju može biti jako stresan, a većini prvaša najveći stres je stvaralo učenje. U tome im je pomogao prof. Branko Marijanović održavanjem radionice o načinima i kvaliteti učenja. Dan je završen također igrom koju su pripremili animatori.

Nadamo se da se novi učenici Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ osjećaju sigurnije u ovoj velikoj novoj luci srednjoškolskog obrazovanja i da će se odgovorno prihvatiti novih dužnosti, ali i novih radosti koje ih zasigurno čekaju u našem Centru.

            Stjepan Jozinović

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis