09 lip

Načelnik naše Općine Žepče gosp. Mato Zovko, uz pomoć pomoćnika i savjetnica za obrazovanje po oba plana i programa, priredio je svečani prijam učenicima koji su osvojili i/ili sudjelovali na višim razinama natjecanja iz sporta, matematike, vjeronauka i drugih predmeta. U sali općinskog vijeća 30. svibnja prijam je otvorio gosp. Ilija Barešić pozdravnim riječima. Naglasio je kako je ovo šesti, sada već tradicionalni, prijam učenika. Načelnik je pozdravio sve učenike, profesore, ravnatelje te zahvalio za pronošenje imena Žepča na natjecanjima. Uz veliku sigurnost da su prisutni učenici nove nade Žepča i Bosne i Hercegovine načelnik je sve nagradio simboličnim novčanim nagradama.

Ponosno možemo reći kako su učenici našeg Centra osvojili rezultate u mnogim disciplinama.

Prvo mjesto na državnoj razini Vjeronaučne olimpijade osvojila je ekipa Opće gimnazije: Gabriela Vrbić (I. razred), Anamarija Tomić i Stjepan Jozinović (II. razred) i Lucija Vrbić (III. razred) pod mentorstvom s. Mirjam Ramljak.

Sudjelovanje u finalu državnog natjecanja „Lajk za naučnu ekipu“ ostvarili su učenici Opće gimanzije u sastavu: Ana Pervan i Danijela Kljajić (IV. razred), Matija Tomić, Marija Jukić i Nikolina Mihaljević (II. razred)  s mentorima Markom Ćurićem i Antunom Perićem. Naučna ideja učinkovitog korištenja energije naše ekipe bila je primjena Peltierovog efekta u svrhu grijanja i klimatizacije čime se uvelike povećava energetska učinkovitost grijanog prostora u smislu da se smanjuje utrošak električne energije i potrošnja fosilnih goriva.

Matija Tomić  (II. razred) osvojio je 4. mjesto na Federalnom natjecanju iz matematike.

Andrej Balukčić i Filip Zrno sudjelovali su na Međudržavnom natjecanju instalatera centralnog grijanja.

Na županijskim sportskim natjecanjima ekipe našeg Centra osvojile su:

  1. mjesto u rukometu – cure

III. mjesto u rukometu – muški

III. mjesto u košarci – cure

Zahvalni smo načelniku na ovom prijamu kao svojevrsnom priznanju za sav uloženi trud naših učenika. Također smo zahvalni i svim učenicima koji svojim trudom i energijom uspijevaju pronositi ime našeg Centra cijelom zemljom i šire. Nadamo se da će im sva natjecanja biti putokaz kako postati pošteni građani i dobri kršćani. Hvala i svim mentorima jer bez njihova budnog oka učenici ne bi mogli osvojiti ovako zapažene rezultate.

Nadamo se i dogodine ovakvim uspjesima!

Stjepan Jozinović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis