28 svi

Svakog 24. dana u mjesecu salezijanska obitelj širom svijeta slavi spomen Blažene Djevice Marije pod naslovom „Pomoćnica kršćana“. Mjesec svibanj u Katoličkoj Crkvi posvećen je  Mariji. Spoj ove dvije tradicije proslava je svetkovine Marije Pomoćnice kršćana 24. svibnja koja se održala i u našem Centru.

Za proslavu se planirao izlet u Osovu u župu Uznesenja Blažene Djevice Marije, ali izlet je održan u centru zbog vremenskih (ne)prilika. Dan smo započeli euharistijskim slavljem u školskoj kapelici koje je predslavio don Branko Bendra, a suslavio je don Milan Ivančević. Sv. misu glazbeno je animirao školski zbor pod vodstvom prof. Siniše Markanovića. U propovijedi don Branko nam je ukazao na don Boscovo pouzdanje u Mariju te na važnost redovite ispovijedi.

Po svršetku sv. mise svi smo se uputili na umjetnu travu gdje smo bodrili naše favorite u finalnim utakmicama tradicionalnog školskog turnira u nogometu koji se igra u svibnju. Prvu utakmicu su odigrale cure II.b gimnazije protiv I.a i I.b gimnazije. Rezultatom 1:0 drugašice su se potvrdile kao prvakinje drugu godinu zaredom. Potom su igrali dečki TOŠ-a, II.d i I.b. Pobjedu i prvo mjesto odnosi II.d uz rezultat 7:3. Dok su se igrale utakmice za prvo mjesto, mnoštvo je bodrilo s tribina svoje favorite dok su neki igrali košarku i odbojku. Nakon finalnih utakmica profesori su odigrali utakmicu protiv pobjednika.

Nakon utakmica organiziran je zajednički ručak za sve učenike, profesore i djelatnike Centra. Dan je završen slobodnim druženjem u oratoriju te odlaskom domovima.

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas koji se tebi utječemo!

Stjepan Jozinović

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis