21 svi

U četvrtak 17. svibnja u 19 h u Trofejnoj dvorani KŠC-a “Don Bosco” održana je promocija Leksikona odgojno-obrazovnih znanosti u izdanju Akademije odgojno-obrazovnih znanosti Hrvatske.

Leksikon je prijevod drugog, proširenog i popravljenog izdanja talijanskog djela Dizionario di scienza dell’educatione koji je priredio Fakultet odgojno-obrazovnih znanosti Salezijanskog papinskog sveučilišta u Rimu. Hrvatsko izdanje ovog opširnog djela priredio je don Ivan Marijanović. Osim don Ivana Marijanovića na promociji je gostovao i poznati akademik Vladimir Paar, profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.
Promocija je otvorena nastupom školskog zbora “Dominiks” pod ravnanjem profesora Siniše Markanovića. Budući da su ovaj događaj organizirali KŠC “Don Bosco” i Općina Žepče, pozdravnim riječima na početku večeri obratili su se don Milan Ivančević, ravnatelj Centra i gosp. Mato Zovko, načelnik Općine. Slijedilo je izlaganje akademika Paara, a zatim i urednika Leksikona don Ivana Marijanovića. Glazbene točke između njihovih izlaganja odsvirali su Matija Tomić na gitari i Ana Širić na flauti.

Ovaj Leksikon jedino je djelo takv vrste izdano na hrvatskom jeziku u novije vrijeme. U svojim izlaganjima profesor Paar i don Ivan Marijanović naglasili su važnost koju Leksikon ima u današnjem odgoju i obrazovanju, njegovu interdisciplinarnost i sveobuhvatnost pojmova i autora. U Leksikonu je obrađena 1591 odrednica, a obradi se pristupilo s različitih stajališta. Profesor Paar naglasio je i ulogu koju Leksikon ima u stvaranju cjelovitih osobnosti kroz odgojno-obrazovni proces koje će ostvarivanjem u različitim područjima postati uspješne u svom zanimanju.

Promocija je završila nastupom profesora Siniše Markanovića uz pratnju profesorice Davorke Dujmušić pjesmom “Neka cijeli ovaj svijet” Alfija Kabilja. Druženje je nastavljeno na domjenku koji je bio organiziran za sve goste i uzvanike u prostoriji školskog oratorija.

Marija Kosić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis