19 svi

Banjalučka sjednica družbe sestara Misionarki ljubavi posjetila je Katolički školski centar „Don Bosco“ u srijedu 16. svibnja. Drage goste, četiri sestre i desetak štićenika njihova centra za siromašne u Banjoj Luci, dočekali su domaćini salezijanci s don Milanom Ivančevićem na čelu.

Sestre su došle u Banju Luku u listopadu 2005. na poziv banjolučkog biskupa Franje Komarice. U kući djeluju četiri sestre.  Apostolat sestara je posjećivanje siromašnih u gradu i obližnjim selima. Otvorile su mali dom za beskućnike (18 kreveta) te pučku kuhinju u kojoj dnevno nahrane od 60 do 80 osoba. Posjećuju također zatvorenike u zatvorima (Tunjice, Banja Luka i Doboj). Ovisno o mogućnosti, mjesečno dijele pakete hrane i odjeće siromašnim obiteljima kojih ima pedesetak. Osim materijalne pomoći sestre mole zajedno sa siromasima da im i na taj način pokažu put do Boga, a to sestre smatraju najvažnijim. Kako je znala reći utemeljiteljica bl. Majka Terezija, Misionarke ljubavi nastoje propovijedati ne toliko riječima, nego djelima i životom. Sestre osim zavjeta čistoće, siromaštva i poslušnosti žive zavjet služenja najsiromašnijim od siromaha.

Don Milan je proveo sestre i njihove štićenike kroz naš Centar te ih upoznao sa salezijanskom karizmom i pastoralom među mladima. Gosti su bili iznenađeni ogromnim brojem mladih koji su se igrali, skakali, vikali (ali ne griješili!) u oratoriju. Svi su sudjelovali na euharistijskom slavlju u školskoj kapelici koje je predslavio don Milan. Nakon sv. mise gosti su se okrijepili ručkom te su se po svršetku objeda zaputili nazad u Banju Luku.

Drago nam je što smo mogli ugostiti sestre Misionarke ljubavi i kroz ovaj posjet međusobno se obogatiti za iskustva i saznanja o raznim apostolatima. Mi smo spoznali veličinu ljubavi  kojom se sestre brinu za potrebite po uzoru bl. Majke Terezije, a oni su upoznali veličinu ljubavi kojom se salezijanci brinu za mlade po primjeru sv. Ivana Bosca.

Stjepan Jozinović i Lucija Vrbić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis