11 svi

Maturanti naše škole u srijedu 9.svibnja 2018. pohađali su zadnji dan nastave. Kako je i običaj, taj dan zaključen je svetim misnim slavljem koje je predvodio don Branko. Budući da završava jedno poglavlje u našem životu,  dao nam je neke savjete.

Slijede nam brojne promjene i počinjemo preuzimati odgovornost o svojim dužnostima. Zbog mnogih obveza osjećamo veliki pritisak i pitamo se jesmo li na pravom putu, ali  don Branko nam je poručio da će se Bog pobrinuti da sve bude dobro ako živimo prema nekoliko jednostavnih pravila. Prvo pravilo je neki početak, osnova na kojoj gradimo sve ostalo. Vrlo je važno očistiti svoje srce, dušu od grijeha, ispovjediti sve ono za što smo znali kako nije ispravno, a ipak smo to učinili. Otvoriti se pred Bogom i priznati mu sve što nas muči i tako se još više povezati s Njim. Drugo pravilo je razgovor s Bogom jer On je naš prijatelj. Trebamo znati kako će On rado poslušati ono što mu imamo reći. Poslušat će naše molbe, no također i zahvale. U svakom trenutku imamo bezbroj razloga za zahvaliti Bogu, prvenstveno za dar života, zdravlja, obitelji, dobrih prijatelja… Zahvaliti znači ne sjetiti Ga se samo kada nam nešto treba, nego uvijek biti svjesni Njegove prisutnosti. On je uvijek tu, svoju ljubav prema nama pokazao je kada je dao svoga Sina kako bi nas spasio i tu nam ljubav stalno potvrđuje. To je treće pravilo, biti sigurni u Njegovu ljubav. Kada je tako, onda nema mjesta za strah. Trebamo znati da iako stvari trenutačno  ne idu po našem planu, sve će s vremenom doći na svoje. Važno je i svoje svakodnevne obveze obavljati s radošću jer svi uvijek imamo neke dužnosti. Često znamo biti mrzovoljni kada ne želimo raditi ono što se od nas traži ( ići u školu, učiti…), ali te dužnosti su ono što nas čini onakvima kakvi jesmo. Kada ne bismo imali nikakvih dužnosti, osjećali bismo se beskorisno.

Savjeti don Branka ukazali su nam kako na najbolji način ući u svijet odraslih i živjeti život koji je prožet Božjim blagoslovom. Svečani duh toga dana naglasio je i naš školski zbor koji je pratio svetu misu.

                                                                                                                   Danijela Kljajić, IV.b

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis