30 tra

Na blagdan sv. Marka evanđelista, 25. travnja 2018. godine, održano je završno natjecanje Vjeronaučne olimpijade na razini cijele države u Livnu u Osnovnoj školi “Fra Lovro Karaula”. Na natjecanju je sudjelovala i naša ekipa Opće gimnazije: Gabriela Vrbić (I. razred), Anamarija Tomić i Stjepan Jozinović (II. razred), Lucija Vrbić (III. razred) pod mentorstvom s. Mirjam Ramljak.

Na početku smo slavili svetu misu u srcu Livna. Misu je predslavio mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski uz koncelebraciju predstojnika Katehetskih ureda Biskupske konferencije BiH i mnoštva drugih svećenika. U svojoj homiliji biskup se osvrnuo na životopis sv. Marka, evanđelista koji ie zapisivao sve što je apostolski prvak Petar propovijedao. Mogli smo čuti i usporedbu evanđelja i shvatiti što je bitno. Biskup nas je sve lijepo ohrabrio da budemo pravi vjeoručenici i širimo Kristovo evanđelje.

Nakon euharistijskog slavlja zaputili smo se u školu gdje je svaka ekipa dobila svoga “anđela čuvara “, a to je bio jedan od framaša iz Livna. Framaši su bili s nama kao pratnja cijeli dan. Natjecanje je svečano otvoreno pozdravnim riječima zamjenice ravnateljice OŠ-a “Fra Lovro Karaula” koja nam je iznijela povijest škole i najsrdačnije riječi dobrodošlice. Gostoprimstvo nam je iskazao i školski zbor. Riječi pozdrava iznijeli su i ministar kulture obrazovanja i športa Hercegbosanske županije te biskup Ratko koji je i otvorio natjecanje i svima poželio sreću.
Natjecanju su pristupile ekipe osnovnih i srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine: šesnaest ekipa osnovnih škola i dvije srednje škole. Nakon tombole i individualnih testova uslijedio je ručak i pauza za natjecatelje koji su mogli sa svojim framašima poći u obilazak Livna ili uživati u odbojci, nogometu ili nekom drugom vidu rekreacije. Potom je proglašeno pet najboljih ekipa osnovnih škola koje su išle i u usmeni dio natjecanja te smo dobili pobjednika.

S velikom radošću i velikom zahvalnosti Bogu možemo izvijestiti da su pobjednici Vjeronaučne olimpijade 2018. godine isti kao i prošle godine! U kategoriji osnovnih škola pobjedu odnosi ekipa iz Bugojna pod mentorstvom s. Ivanke Mihaljević. U kategoriji srednjih škola pobjednik je naša ekipa – KŠC “Don Bosco”, Opća gimnazija pod mentorstvom s. Mirjam Ramljak. Nagrada za pobjednike bit će ljetovanje u Dubrovniku.

Treba naglasiti kako su ipak svi sudionici na neki način pobjednici jer je dolazak do ove razine natjecanja zahtijevao mnogo truda i rada. Zahvaljujemo Svevišnjemu na lijepom danu i za sve znanje koje smo stekli i koje ćemo, nadamo se, prenijeti drugima i njime ih obogatiti, a upravo to će biti pravi uspjeh, prava pobjeda.

 Stjepan Jozinović i Lucija Vrbić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis