25 tra

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, kojemu je ove godine tema “Zdravlje za sve”,  u našoj školi već petu godinu zaredom organizira se Tjedan zdravlja. Ove godine trajao je od 16. do 20. travnja, a glavni organizator bila je pedagoginja Opće gimnazije Ivana Spajić.

Događaj je sadržavao mnogo aktivnosti u koje su se mogli uključiti djelatnici, učenici i njihovi roditelji, ali i svi ostali. Zdravi doručak bio je u ponudi svaki dan na velikom odmoru, a većinom su ga pripremali agroturističari s profesorom Bojanom Antolovićem. Na velikom odmoru također su svi imali priliku izmjeriti i indeks tjelesne mase, pa se pokazalo da je od 57 učenika njih 38 normalne tjelesne mase. Svi razredi izradili su i plakate različitih tema vezanih uz zdravlje, koji su tijekom Tjedna zdravlja bili izloženi u školskom predvorju.

Osim navedenih aktivnosti koje se se odvijale svaki dan, pripremljena su i različita predavanja, posjet Centru za mentalno zdravlje i radijska emisija, a na satima Tjelesnog i zdravstvenog odgoja učenici su imali  posebne tjelesene aktivnosti. Spomenutu radijsku emsiiju pripremili su maturanti Opće gimnazije s profesoricom Slavicom Jukić, a emitirala se 16. travnja na Radiopostaji Žepče. Učenicima prvih razreda predavanje na temu “Moji talenti. Kako ih koristim?!” održao je don Mihovil Kurkut.  Roditelji naših učenika pozvani su na predavanje don Mihovila Kurkuta i Marina Periše pod nazivom “Odgojni izazovi suvremene obitelji”. Istog dana, 17. travnja, djelatnici su imali priliku slušati predavanje Ivane Vrbanić o Billingsovoj metodi. Posljednji dan Tjedna zdravlja predsjednici odjela i njihovi zamjenici posjetili su Centar za mentalno zdravlje čime je i zaključen ovaj događaj u našoj školi.

Budući da je cilj ovog projekta promicanje zdravih navika učenika i djelatnika, nadamo se da su organizirane aktivnosti i ostvarile taj učinak.

Marija Kosić

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis