11 tra

Biskup Pero Sudar predvodio je još jednu duhovnu obnovu djelatnika KŠC-a “Don Bosco” koja se održala 27. ožujka u prostorijama škole.

Prvi dio duhovne obnove bio je nagovor biskupa Sudara u kojemu je govorio o svrsi vjere i preduvjetima sreće, a to su dobrota i ljubav. Kako bi se ostvarili ti preduvjeti i ljudsko srce pronašlo snagu da u zamornoj svakodnevici i dalje živi radost, mir, krotkost, važno je pronaći i odgovore na pitanja kojima se čovjek bavi od kada postoji – što je život, tko smo mi i tko je Bog. Život je dar i znak velikog Božjeg povjerenja i nijedan čovjek nije savršen niti može postići savršenstvo samo svojim nastojanjem. Biskup se poslužio i prispodobom o talentima kako bi što bolje približio važnost spoznaje o veličini Božjeg dara – života. Napomenuo je i da vrijeme korizme poziva čovjeka da svoj život ostvaruje na “kalvariji” jer je to mjesto na kojem se Bogu polažu računi. Na samom kraju poručio je i kako prispodoba o talentima treba biti poticaj učiteljima da pomažu učenicima u pronalasku talenata koje im je Bog darovao.

Nakon ispovijedi i vremena za osobne molitve biskup je predvodio sveto misno slavlje u školskoj kapelici čime je i završena ova uskrsna duhovna obnova.

Marija Kosić