16 velj

Dana 10. veljače 2018. godine, na Stepinčevo, bili smo drugi put domaćini Vjeronaučne olimpijade 2018. godine na županijskoj razini. Ugostili smo pet ekipa osnovnih škola: dvije ekipe Osnovne škole “Žepče” u Žepču predvođene mentoricama s. Željkom Lukač i s. Slavicom Tubak, dvije ekipe Osnovne škole „Fra Grga Martić“ Ozimica i mentorice Karolinu Perković i Slavicu Antolović Trogrlić te ekipu Osnovne škole “Ivana fra Frane Jukića Sivša” s mentorom Mladenom Jozićem. Sudjelovale su i četiri ekipe srednjih škola: ekipa Srednje mješovite škole “Žepče” i mentor Branko Radoš, Mješovita srednja škola “Stjepana Radića” Žabljak – Usora i mentor Leonard Zelenka te  KŠC „Don Bosco“, ekipa Tehničko-obrtničke škole i Opće gimnazije predvođena Marijanom Spajićem i s. Mirjam Ramljak.

Dan smo započeli slavljenjem euharistije u školskoj kapelici. Svetu misu predvodio je don Branko Bendra. U kratkoj homiliji don Branko je svima poslao tri poruke. Prva poruka imala je izvor u evanđeoskom izvještaju o dječaku i košari sa sedam kruhova i dvije ribice koje donosi Isusu. Tako bismo i mi svaki dan trebali prinositi Isusu u košari svoje srce. Druga je bila poruka vjernosti Bogu, Svetome Ocu i rodnoj grudi koju je gajio i hrvatski blaženik bl. Alojzije Stepinac kojega danas spominjemo. Treća poruka don Branka bila je vezana za Olimpijadu. Vjeronauk se ne uči samo u knjizi nego i u kapelici na koljenima moleći.

Slijedilo je devedesetminutno testiranje. Dakle, četveročlana ekipa mogla je osvojiti 280 bodova, a za prolaz je trebalo osvojiti 80% mogućih bodova, tj. 224 boda.

Poslije testiranja smo ručali, družili se u Oratoriju Centra, a animatori, natjecatelji iz ekipe Opće gimnazije, za sve su natjecatelje pripremili igre u sportskoj dvorani Centra koje su donijele radost svim sudionicima, u salezijanskome duhu. Dan je završio objavom rezultata i zajedničkom fotografijom.

Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti natjecatelje Vjeronaučne olimpijade i ove godine i skromno doprinijeti evangelizaciji mladih i spasu njihovih duša.

Stjepan Jozinović

Za pregled svih fotografija kliknite OVDJE

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis