08 velj

Početak drugog polugodišta u Tehničko-obrtničkoj školi obilježen je unaprjeđenjem praktične nastave u radionici. Zahvaljujući financijskoj potpori zaklade Gene Haas i sufinanciranju Općine Žepče, nabavljena je strojno-tračna pila za obradu metala. Jedna od značajnih vrijednosti našeg Centra je upravo školska radionica u kojoj želimo obrazovati učenike i prenijeti  im znanja i vještine u skladu sa suvremenim tehnološkim dostignućima i potrebama tržišta rada. Nabavka ovog stroja omogućit će usavršavanje praktičnih znanja učenika,  povećanje  produktivnosti i modernizaciju  rada školske  radionice.

Provedba ove aktivnosti u našem Centru predstavlja završnicu projekta koji je započet početkom ove školske godine kada je podijeljena jednokratna financijska potpora za pet bivših učenika Centra, trenutnih studenata prve godine strojarstva.

Zaklada Gene Haas i NIMS (The National Institute for Metalworking Skills) diljem svijeta pružaju potporu obrazovanju učenika u području strojarstva kroz svoj stipendijski program Zaklade za međunarodno stipendiranje. Izuzetno nam je drago što smo bili dio njihovog programa i uz potporu zajednice ostvarili pozitivne promjene.

Zahvaljujemo zakladi Gene Haas, NIMS-u i Općini Žepče što su prepoznali rad našeg Centra i pomogli nam u stvaranju boljih uvjeta u  obrazovanju naših sadašnjih i bivših učenika.

Maja Stojanović

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis