21 stu

Na studijsko putovanje krenuli smo 9. studenoga 2017. godine u 7:45 h. Putovanje smo započeli molitvom i uputili se u Krapinu.

Tamo su nas dočekali vodiči koji su nas nakon kratkog filma odveli u obilazak. Film nam je predočio kako su živjeli neandertalci. Muzej ne predstavlja samo Krambergerovo otkriće krapinskog čovjeka već i povijesni razvoj grada Krapine potkraj 19. st. te razvoj europske znanosti. Obilazeći muzej, prošli smo kroz vremeplov i tako se vratili u daleku prošlost Zemlje. Nakon izlaska iz Muzeja, stazama pračovjeka, došli smo do nalazišta pradavnog staništa krapinskog čovjeka. Puni dojmova uputili smo se prema hostelu, smjestili se, spremili i krenuli prema Satiričkom kazalištu Kerempuh gdje se održala jedna od najpoznatijih komedija Ive Brešana ”Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”. U predstavi se otvaraju već odavno znana pitanja pokvarenosti, primitivizma, novčanog stanja, pohlepe te vječite težnje za pravdom. Bili smo oduševljeni samom predstavom, ali i time što smo imali priliku gledati neke od najpoznatijih glumaca u Hrvatskoj. Ujutro nakon doručka posjetili smo 40.  Međunarodni sajam knjiga. Tu su se mogli pronaći najbolji domaći i svjetski naslovi, a predstavljeno je preko 300 izlagača iz trinaest zemalja svijeta. Svatko od nas imao je priliku pronaći nešto za sebe, upoznati se s kulturom, književnošću te iskoristiti vrijeme za ugodno druženje s prijateljima. Nakon sajma imali smo slobodno vrijeme koje smo proveli u trgovačkom centru Arena.

U 18:00 sati puni dojmova, nenaspavani, ali sretni, uz glazbu i pjesmu, krenuli smo kući sa spoznajom da je ovo bilo iskustvo kojega ćemo se s osmijehom sjećati.

                                                                  Ana-Marija Vrbić, 4. a OG

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis