21 stu

Dragi učenici i djelatnici, vjerojanto ste čuli kako je u tijeku humanitarna akcija za pomoć djevojčici Niki Zrno koja je teško nastradala u prometnoj nesreći 4. ožujka 2016. u Bistrici.

Nika je trenutačno na terapiji u poliklinici Glavić u Zagrebu koja se bavi neurorehabilitacijskom robotikom. Potrebno je najmanje osam tjedana terapija kako bi se napredak mogao vidjeti. Jedan tjedan stoji oko 11 750 kn.
Djevojčici se govor vratio polako s vježbama. Sada izgovara sve, ali s malim poteškoćama. Desna strana tijela joj se trese jer ima ataksiju, a lijeva joj je slaba pa se radi na jačanju mišića. Ne može sama hodati, ali uz pomoć i pridržavanje može koračati.
U tijeku su razne donatorske akcije kako bi Nika samostalno hodala pod nazivom “Za Nikin korak”. Održana je rukometna utakmica, koncert izvorne glazbe, a u subotu 18. studenog održana je i donatorska večera u prostorijama caffe bara Libertas u Žepču s početkom u 18:00 sati.

Stoga pozivamo i vas, učenike i djelatnike Centra, da svojim nesebičnim prilozima pomognete Niki i njezinim roditeljima u njihovoj borbi za život. U dogovoru s razrednikom, prikupljene novce možete predati školskoj psihologinji.

„Po svaku cijenu činiti dobro i samo dobro…“

Naši dobročinitelji

Logotip Hrvatski Caritas Logotip Renovabis